Skattytere som får tilgodeskatt, får pengene inn på konto eller på utbetalingskort innen to uker fra 22. juni. De aller fleste får pengene på kontoen på oppgjørsdatoen, melder Skattedirektoratet.

530.000 lønnstakere og pensjonister ender opp med restskatt. De må betale til sammen ni milliarder kroner, eller 17.000 kroner i gjennomsnitt, skriver Nettavisen

Slik kan du unngå restskatt

Grunnen til at noen får restskatt, er at tallene for inntekt og fradrag ble annerledes enn det som lå til grunn for skattekortet i 2015.

– Det viktigste du kan gjøre for å unngå restskatt til neste år, er å endre skattekortet allerede nå. Reduserte gjeldsrenter på bil- og boliglån og overgang til pensjon er typiske tilfeller der du bør endre skattekortet, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Han understreker at man selv ansvar for at grunnlaget for skattekortet er riktig.

Tatt ut i kontroll

Hvis du ikke har fått skatteoppgjøret 22. juni, kan grunnen være mangelfulle opplysninger i selvangivelsen, eller du kan være tatt ut til kontroll. Skatteetaten kan ikke gi en konkret dato for når du får skatteoppgjøret.

– Generelt er det slik at jo mer komplisert selvangivelse du har, jo lengre tid tar det å behandle den, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Neste pulje med skatteoppgjør kommer 3. august. Her inkluderes også personlig næringsdrivende og deres ektefeller, i tillegg til skattytere som leverte selvangivelsen på papir. Etter 3. august blir det løpende skatteoppgjør fram til siste oppgjørsdato 12. oktober.