Gå til sidens hovedinnhold

25.000 måtte betale restskatt

Artikkelen er over 6 år gammel

SKIEN: Skatteoppgjøret for 2014 er nå klart.Til sammen har 133 000 skattytere i Telemark betalt 12,5 milliarder kroner i skatt.

- De fleste har allerede fått skatteoppgjøret sitt, noen så tidlig som i juni. Nå er endelig oppgjør klart – både for personlige skattytere og næringsdrivende, sier Elisabeth Fischer, avdelingsdirektør for fastsetting i Skatt sør i en pressemelding.

Drøyt 102 000 skattytere i Telemark har i gjennomsnitt fått nærmere 12 000 kroner hver tilbake på skatten. 25 000 skattytere må i gjennomsnitt betale 19 000 kroner i restskatt. Tallene omfatter alle personlige skattytere, både de som fikk skatteoppgjøret i juni, august, september og nå i oktober.

Skatt fra 8500 selskaper i Telemark utgjør nærmere 1,3 milliarder kroner.

Bør endre skattekort

Dersom du har fått restskatt i oppgjøret for 2014, er det sannsynlig at det samme blir tilfelle i 2015.

- For å unngå restskatt til neste år også, bør du snarest gå inn på skatteetaten.no for å endre skattekortet ditt eller be arbeidsgiveren din om å foreta et høyere skattetrekk. Har det skjedd endringer, for eksempel at du har byttet jobb, endret sivilstatus eller fått større endringer i økonomien, er det også grunn til å sjekke om du betaler riktig skatt, sier Fischer.

Du kan klage

Skattyter har mulighet til å klage på skatteoppgjøret. Hvis du mener noe er feil, er fristen for å klage seks uker etter skatteoppgjørets dato. Du kan klage elektronisk via skatteetaten.no/klage.

 

Skattelister på fredag

Skattelistene for inntektsåret 2014 offentliggjøres 16. oktober.

Pressen får fortsatt utlevert skattelister til journalistiske formål, men skriver under en avtale som regulerer bruken. Publikum kan gå inn på skatteetaten.no og søke i skattelistene der. Ved å klikke på en fane inne i søket kan du få oversikt over hvem som har søkt på deg i skattelistene.