Har herjet landet i årevis - nå er de plutselig borte

Artikkelen er over 4 år gammel

OSLO: De utenlandske kriminelle steinleggerne som har herjet landet er nesten borte, ifølge skatteetaten. De økonomiske nedgangstidene nevnes som en mulig årsak.

DEL

Ut over én bande som har vært aktive på Vestlandet, har det nesten ikke vært aktivitet fra steinleggerne i år, ifølge Dagbladet. Denne banden ble attpåtil tatt av politiet i april.

– Det har vært utrolig stille i år. Vi vet ikke hva som har skjedd, men gleder oss så lenge vi ikke hører noe, sier skattekrimsjef Jan-Egil Kristiansen i Skatt øst til avisen.

De omreisende bandene har ved flere anledinger vært på besøk i Telemark. I 2013 skrev TA at Skatteetaten hadde begynt å ta arrest i pengene til omreisende steinleggerfirmaer.

Les saken: Tar arrest i steinleggerens penger

det samme året kjørte norske myndigheter en storoffensiv mot steinleggerbandene, som hovedsakelig har kommet fra Irland og Storbritannia. Problemet har likevel vedvart i de påfølgende årene.

Nå lurer skatteetaten på om de økonomiske nedgangstidene i Norge kan ha bidratt til årets nedgang. Likevel er advarselen klar:

– Det gjelder fortsatt at man ikke skal bruke dem. De gjør dårlig arbeid, jobber svart, tar for mye betalt og lurer kunder, sier Kristiansen.

Artikkeltags