Her ligger det en flott gapahuk og en bålplass med benker rundt, som er bygget av Siljan Turlag etter initiativ fra Ruben Smith.

Smith forteller at det ble sjålet ved til en verdi av 1500 kroner, trær ble hugget ned, en hyttebok ble brent på bålet og selve bålplassen ble ødelagt.

Det skriver DNT Telemark i en pressemelding.

Therese Staal Brekke og familien var noen av turgåerne som på søndag ankom Rubensplass for en hyggelig pause, men fikk noe helt annet å tenke på.

- Det er fryktelig trist at slikt skjer, sier Staal Brekke.

Hun og turfølget ryddet opp og la på plass bålsteiner og tok med seg søppel. DNT Telemark setter stor pris på at noen tar ansvar i slike situasjoner, men er klare på at dette ikke skal være nødvendig. 

- Vi ønsker selvfølgelig at alle skal få benytte tilbudet som finnes, men at de da tar hensyn til både naturen og andre mennesker, sier Katrine Tellsgård, kommunikasjonsrådgiver i DNT Telemark.

Meld dere

DNT Telemark oppfordrer de som var på Rubensplass natt til søndag å levere tilbake veden som ble stjålet, og bli med på en dugnadsrunde ved en annen anledning for å bøte på skadene. Da kan DNT Telemark til gjengjeld tilby et ferskingkurs, hvor man blant annet kan lære å tenne bål uten å måtte ty til en turbok som tennbrikett.

- Er det ingen som melder seg slik at vi får en løsning på dette internt, ser vi oss dessverre nødt til å anmelde forholdet, forklarer Tellsgård. 

Smith forteller at dugnadsgjengen var tidlig på allerede mandags morgen for å rydde opp i rotet og skadene. Blant annet har de satt opp en helt ny bålpanne på den ødelagte bålplassen, og ønsker folk hjertelig velkommen til å benytte denne.

- Vi er veldig stolte av dugnadsgjengen i hele Telemark som står på for å gi alle turgåere best mulig opplevelse, sier Tellsgård. Og vi vil takke dugnadsgjengen i Siljan Turlag spesielt, som stilte opp på eget initiativ allerede dagen etter, samt Staal Brekke og turfølget som tok i et skikkelig tak da de kom over den herjede plassen.