Tårevått avskjed for morgen-dronningen

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

OSLO/PORSGRUNN: Hun blir kalt for morgen-dronningen Signe Tynning fra Porsgrunn. I dag hadde hun sin siste sending som programleder for God morgen Norge på TV2. Det ble et tårevått avskjed.

DEL

Etter 15 år og over 2000 direktesendinger slipper porsgrunnskvinnen nå å stå opp klokken fire om morgenen. Siden høsten 2000 har hun vært en del av morgenen hos norske TV-seere ved siden av morgenkaffe og frokosten.

STOLT

På spørsmål fra kollega Jan Øyvind Helgesen i nyhetene om hva hun føler nå svarte Tynning at hun føler seg heldig.

Jeg føler at jeg er stolt og heldig og at det har vært en fantastisk reise, sa Tynning på direkten. På mandag trer hun inn som en vanlig redaksjonsmedarbeider og skal være med å fylle sendingene i morgen-showet med innhold. Det betyr at hun skal jobbe med det samme programmet, men at hun  slipper å stå opp klokken fire om morgenen.

HYLLET

Mot slutten av dagens sending ble hun hyllet av sine kolleger og venner. Det populære morgenshowet har hun laget med kjendiser som mat-Wenche Andersen, blomster-Finn Schøll og trim-Kari Jaquesson.

Det ble et tårevått avskjedd mot slutten av fredagens sending hvor seerne fikk høydepunkter fra sendingene gjennom 15 år.

- Jeg har fått holde på lenger enn noen kunne drømme om og jeg føler meg veldig takknemlig, sa hun.

Tynning var tydelig rørt og det kom gledestårer helt mot slutten. Hun takket både kolleger og ikke minst seerne.

Mandag er det Cathrine Fossum (37) som overtar programlederjobben og blir Signes erstatter. Fossum er mest kjent fra TV 2s nyhetssendinger.

SPORTEN

Før Tynning kom til TV 2 arbeidet hun ni år som journalist i Radio Grenland som den gangen var en del av Radio 1 samarbeidet.

Hun gjorde seg bemerket da hun var en del av et rikssamarbeid for Radio 1 under vinter-OL på Lillehammer. Deretter gikk turen til TV2 som sportsanker. Senere var hun innom både TV2 Nyhetene og helseprogrammet På godt og vondt før hun ble programleder for God morgen Norge i 2000.

Helt slutt er det imidlertid ikke.

- Jeg kommer tilbake som vikar fra tid om annen, lovet hun seerne før pressen og kolleger ventet til en markering etter sending.

Artikkeltags