Telemarkspolitiet ledet onsdag en bevæpnet razzia av mc-klubbens Bandidos lokaler i Drammen. Politiet opplyser at et større narkotikabeslag i Telemark er bakgrunnen for razziaen.

- Ifølge leder av Orgkrim-gruppa, Skule Worpvik, kan beslaget betegnes som stort.

- I våre øyne er dette et stort beslag, sier han.

Han vil ikke utdype hvilken type eller hvor mye narkotika det er snakk om.

Etter det TA kjenner til har politiet jobbet med saken i lengre tid.

TATT MED VÅPEN

Det ble i går gjennomført flere razziaer i Grenland, og politiet kan ikke utelukke flere pågripelser i kjølvannet av disse.

Grenlandsmannen i 30-årene som ble pågrepet i går, er medlem av Shaman MC, en mc-klubb TA tidligere har omtalt som en støtteklubb til Bandidos.

Han vil i dag bli fremstilt for varetektsfengsling i Nedre Telemark tingrett siktet for omfattende narkotikaforbrytelser. I tillegg er han siktet for brudd på våpenloven.

På stedet hvor han ble pågrepet ble det også tatt beslag i et håndvåpen med ammunisjon.

Shaman MC har den siste tiden knyttet til seg flere medlemmer. TA kjenner til at flere av medlemmene i klubben er tidligere straffedømt i narkotikasaker.

KNUSTE VINDUER

Øyenvitner utenfor Bandidos' lokaler onsdag, fortalte til TA at politiet bar våpen, skuddsikre vester og hjelmer og at de knuste flere vinduer for å komme seg inn i klubblokalet som ligger på Tangen utenfor Drammen sentrum.

Politiet slo til mot klubben rett etter klokken 14, og razziaen pågikk i flere timer.

- Det var ting som kom frem i etterforskningen av saken som førte oss til Bandidos i Drammen, forteller politiadvokat Odd Skei Kostveit onsdag kveld.

Det er ikke kjent hvordan Shaman-medlemmet stiller seg til siktelsen. Han har fått oppnevnt advokat Ole A. Rasmussen som sin forsvarer.

VOKSER HURTIG

Porsgrunnsklubben har den siste tiden knyttet til seg flere medlemmer. Flere av de nye medlemmene skal ikke ha bakgrunn fra noe mc-miljø.

Grunnen til at Shaman MC nå knytter til seg nye medlemmer, skal etter det TA erfarer, være at klubben må vokse for å bli tatt opp i drammensklubben Compadres.

TA har tidligere omtalt at flere medlemmer av porsgrunnsklubben nå har blitt medlem eller står i startgropa til å bli medlem av drammensklubben Compadres. Denne såkalte 1-prosentklubben sees på som en del av Bandidos, og omtaler seg selv som offisielle supportere av klubben.

Etterretningsavsnittet ved Drammen politikammer mener at det er sannsynlig at Compadres blir fullverdige bandidosmedlemmer med tiden.

GODE BANDIDOS-VENNER

En porsgrunnsmann som tidligere har vært medlem av Shaman MC, men som nå har meldt overgang til Compadres MC, har tidligere bekreftet at han har flere gode venner i Bandidos i Drammen. I mars i fjor sa han derimot at han kunne forsikre at det aldri kommer til å bli en avdeling av Bandidos i Grenland.