- Jeg tror det blir interessant å etablere seg i periferien, sier kunstneren. Han er opprinnelig fra Oslo, men har ikke bodd i Norge på mange år. Christensen har bodd fem år i Berlin, og jobber internasjonalt og spredt. Han har hatt utstillinger i Seoul i Sør-Korea, New York, Dublin og Canada. I oktober kommer han til Skien. Christensen ble i vår tildelt et stipend fra Skien kommune på 150 000 kroner, som innebærer ett års opphold i byen.

- Stipendet bringer meg tilbake til Norge igjen. Det blir spennende å flytte til et nytt sted. Oppholdet i Skien blir et avbrekk fra Berlin.

I løpet av året skal han blant annet jobbe mot en utstilling i New York og en i Oslo. Han er fortsatt på jakt etter et sted å jobbe. Fortrinnsvis leter han etter et nedlagt butikklokale i byen.

VIL STILLE UT

- Det vil kunne gjøre meg tydelig i bybildet. Jeg ønsker et lokale som også kan fungere som galleri. Jeg vil gjerne jobbe fleksibelt og involvere andre kunstnere, sier han. I så fall vil antageligvis Skien kunne vise mye spennende og interessant kunst fra store deler av verden. Både foto, installasjoner, skulpturer og malerier vil få plass på galleriet.

- Under oppholdene mine i Korea, Irland, USA, Tyskland og Canada har jeg knyttet kontakter med kunstnere jeg kunne tenke meg å stille ut. Jeg vil vise konseptuell kunst, gjerne med et politisk uttrykk, forteller han. 29-åringens CV er tre sider lang - med liten skrift. Fra han gikk ut fra Kunst- og håndverksskolen i 2000 har malingen knapt rukket å tørke før han fått nye prosjekter. Det er ikke lukten av penger som fører ham til Skien. I motsetning til mange unge som utdanner seg innen kunstfag, slipper han å jobbe som servitør på si.

GRAFITTI

- Jeg gjør det bra, men stipendet gir meg sjansen til å bo og jobbe i Norge. Det er det viktigste for meg. Jeg liker å flytte på meg, sier Christensen. Han legger ikke skjul på sin bakgrunn som grafittikunstner. Han jobber i stort format, og gjerne rett på løse vegger. Han har også stilt ut foto, keramikk og video.

- På utstillingene mine viser jeg gjerne skisser og prosessen i arbeidene mine, forteller han. Når han kommer til Skien håper han å komme i kontakt med kunstnere fra distriktet.

- Stipendet Skien kommune deler ut er veldig bra, men ville vært enda bedre dersom flere i samme situasjon hadde fått et opphold i Skien. Det ville vært veldig stimulerende.