Lørdag ved midnatt går fristen ut for å levere selvangivelsen, og det er fortsatt mange som ikke har sjekket tallene sine.

Ferske tall Nettavisen har fått fra Skatteetaten, viser at det lørdag fortsatt er cirka 400.000 nordmenn som ikke har åpnet selvangivelsen.

- Selv de aller fleste har åpnet selvangivelsen, er tallet likevel høyere enn det vi ønsker oss, sier kommunikasjonsrådgiver Thomas Aleksander Ege i Skatteetaten til Nettavisen.

- Kan betale for mye i skatt

Eges klare oppfordring er derfor: åpne selvangivelsen og sjekk tallene før fristen går ut.

- Har du ingen endringer, trenger du ikke å levere den. Men det er viktig at alle sjekker at tallene i selvangivelsen stemmer, for selv om den er forhåndsutfylt er den ikke ferdigutfylt, sier han, og påpeker:

- Du kan risikere å betale for mye skatt og du kan bli gjort ansvarlig for at informasjonen mangler eller er feil, sier han.

20.000 har levert lørdag

Lørdag hadde 20.000 personer levert selvangivelsen fram til klokka 12.

Til sammenligning var det i fjor 200.000 nordmenn som leverte selvangivelsen samme dag som leveringsfristen gikk ut.

- Er årsaken til at folk bør sjekke, at det ofte er feil i selvangivelsen?

- Det er flere poster der informasjonen mangler fordi vi ikke har såkalte grunnlagsdata, og det kan være feil fra banken eller fra arbeidsgiveren. Siden Skatteetaten ikke vet alt om deg, er det du som må fylle inn fradragene du mener du kan ha krav på. Har du byttet jobb og fått lengre reisevei, kan det være at du har rett på reisefradrag, sier Ege.

- Større pågang enn normalt

Han forteller om en økt pågang lørdag fra folk som har spørsmål og trenger hjelp fra Skatteetaten.

- Siste dag før leveringsfristen er det selvsagt større pågang enn normalt. Vi er opptatt av å hjelpe flest mulig med selvangivelsen, sier Ege til Nettavisen.

Skatteetaten tilbyr hjelp på telefon, chat og Facebook fram til midnatt lørdag. I tillegg finnes det veiledere og ulike kalkulatorer for blant annet reisefradrag og pendling på skatteetaten.no.

Men fortsatt er det en del nordmenn som holder seg unna nettet. 130.000 personer har i år reservert seg og vil kun ha selvangivelsen på papir.