Det var nemlig ingen familie, med planer om å besøke landbruksmessen Dyrskun, men den nazistiske organisasjonen «Den nordiske motstandsbevegelsen» som hadde samlet medlemmer fra både Norge og Sverige for å holde kampdager i grendehuset.

Det var torsdag forrige uke at TA skrev at den nazistiske organisasjonen hadde samlet medlemmer på "et lite tettsted" i Telemark. Etter det TA erfarer deltok mellom 20 og 40 personer på Motstandsbevegelsens kampdager.

Les saken: I dette huset holdt ny-nazistene treningsleir

Samme dagen ble også Grendelaget på Vefall oppmerksomme på at det var deres grendehus som var benyttet den aktuelle helga. Det forteller leder i grendelaget, Lene Braaten, til TA tirsdag kveld.

– Styret var ikke kjent med formålet for leia før vi leste om det i media, forteller hun.

Leid av privatperson

– Vi fikk opplysninger om at bygget skulle brukes av en familie som kom på besøk i Dyrsku'n-helga.

Hun legger til at det var en privatperson fra distriktet, som leide grendehuset helga 9.-11. september.

Les også: Her trener nynazistene i Telemark - og nå varsler de stor demonstrasjon

Braaten kan ikke svare på om vedkommende har leid grendehuset ved tidligere anledninger da hun ikke sitter med denne oversikten selv.

– Føler dere dere lurt?

– Ja, man kan vel si det på den måten ettersom han sa en ting og gjorde noe annet.

– Hvordan så det ut etter dem?

– Det så ut som hvem som helst hadde vært der - ryddig og fint.

TA forsøkte tirsdag kveld også å få opplysninger rundt grendehusets kontakt med politiet om saken. Det ønsker ikke Braaten å kommentere på nåværende tidspunkt.

Planlegger homo-demonstrasjon

Den nordiske motstandsbevegelsen er for øvrig den samme organisasjonen som spredte homohat i forbindelse med arrangementet SkeiveSørlandsdager i august. Gruppa hengte opp svarte bannere med budskap om å bekjempe homofile, de satte fyr på flere regnbueflagg og hang opp plakater i Kristiansand sentrum.

Under møtet i helga gjorde organisasjonen det klart at Norge kan forvente seg flere liknende demonstrasjoner.

– Det er med stolthet at jeg kan meddele at Den nordiske motstandsbevegelsen i Norge til neste sommer – midt i pride-festivalenes høysesong – vil arrangere en demonstrasjon i en norsk storby under parolen «Knus homolobbyen!", uttalte bevegelsens leder Haakon Forwald, ifølge frihetskamp.net.

Motstandsbevegelsen beskriver seg selv som en "nordisk militant-nazistisk organisasjon som vil skape en egen republikk bestående av nordiske land."