– To unge menn fra ulykken ved Seljordsvannet er tatt imot ved Rikshospitalet. En 19-åring får behandling for livstruende skader. En 20-åring er bekreftet død, opplyste pressevakt Anders Bayer ved Oslo universitetssykehus til NTB i kveld.

Kort tid etter bekreftet politiet at begge de to som ble fløyet til Rikshospitalet nå er omkommet.

Ulykka i den østre delen av Seljordsvannet skjedde ved 14-tida torsdag, og en stor redningsaksjon ble igangsatt. Innsatsleder Åsmund Sanda ved Bø lensmannskontor leder redningsarbeidet på stedet. Torsdag kveld var fortsatt en person savnet, og Sanda sier at de kommer til å fortsette søket utover kvelden.

- Politiet fikk melding om at en båt hadde kantret og at tre personer hadde klart å redde seg i land, mens tre personer ikke var gjort rede for, sier Sanda. 

Han sier at det var en lærer og fem elever som var ute i en mindre fritidsbåt som kantret, og at de ikke var ifølge med noen andre i båt.

- Ut i fra de opplysningene vi har var det kun denne ene båten der, sier Sanda.

Hentet opp av dykkere

Ved 15-tida fant dykkere en av de tre savnede, og denne personen ble fløyet til Rikshospitalet med en luftambulanse. Ved 16.30-tida fant dykkere ytterligere en savnet som også ble sendt til Rikshospitalet. Og ved 20-tida kom meldinga om at en av disse er omkommet, mens den andre behandles for livstruende skader. 

Innsatslederen sier at de jobber med å få klarhet i om de involverte brukte redningsvester, men han sier at mye tyder på at de ikke hadde redningsvester på seg da ulykka skjedde.

Politiet opplyste tidlig til NTB at elevene og lærerne er fra en skole i Telemark, men Sanda ønsker ikke å si hvilken konkret skole det er snakk om.

- Det er fordi vi jobber med varsling av pårørende og med å få bekreftet identiteter. Tre av personene som reddet seg i land ble kjørt til legevakta, mens to er hentet opp av dykkere. Og det er fortsatt en person som ikke er gjort rede for, sa Sanda til TA ved 19.30-tida.

Senere i kveld ble det klart at De omkomne var elever fra voksenopplæringen

Se flere bilder fra redningsarbeidet:

Bildeserie

Båtulykke i Seljord

 

Stor redningsaksjon

Ulykka skjedde i østre ende av det store Seljordsvannet, mellom Vesleøy og Storøy. Det var fint oppholdsvær, men en sterk vind da ulykka skjedde.

- Vi konsentrerer nå søket etter den siste savnede der båten kantret, ut mellom de to øyene. Og vi kommer til å holde på utover kvelden, sier Sanda.

Knut Inge Skoland i Seljord Røde Kors sier at de har medlemmer fra lokallag over hele fylket med på den store redningsaksjonen. Ved 18-tida opplyste han til TA at de var rundt 32 personer på stedet, og at de søker til lands og til vanns.

- Vi har sju båter ute her nå, sier Skoland

Kriseteam i beredskap

Det kom også redningsdykkere fra Røde Kors i Skien og Bamble. Og ifølge varden.no ble det også fløyet inn redningsdykkere fra Arendal og Kragerø med luftambulansen fra Arendal. Tre luftambulanser og et Sea King-helikopter fra luftforsvaret deltok i redningsaksjonen. Et stort antall privatbiler til mannskapet fra Røde Kors og andre som deltok sto parkert langs riksvei 36, der en kan kjøre til de nevnte øyene. 

Mannskaper fra Røde Kors søkte også på land. Seljordordfører Halfdan Haugan opplyste til NTB om ettermiddagen at de har samlet kriseledelsen og at de følger redningsaksjonen.

- Vi har avsluttet dykkersøket for i kveld, men vi kommer til å fortsette å søke med en miniubåt utover natta. Søket på land vil også fortsette utover natta, sier innsatsleder Sanna til TA klokken 21.45 torsdag kveld.