Gå til sidens hovedinnhold

Savnede funnet druknet

Artikkelen er over 14 år gammel

SKIEN: Politiet fant den savnede skiensmannen Olav Kristoffersen (40) halv to fredag ettermiddag. Han ble funnet druknet etter søk på bunnen av Mjøvann.

Politiets stabsjef Tor Ragnar Sollid kunne fredag bekrefte at politiet hadde gjort et funn etter fem dagers leting i Skifjellområdet. Mannen ble funnet druknet på bunnen et godt stykke fra land, på et av vannets dypeste steder. Både politiet og frivillige organisasjoner er lettet over at mannen er funnet, men føler samtidig med mannens familie og venner.

- Vi fortsatte aksjonen fordi vi fortsatt hadde et håp om at han skulle finnes i live. Slik gikk det dessverre ikke. Det er svært tragisk, men for de etterlatte må det være godt at vedkommende er funnet, slik at man slipper å leve i uvisshet, sier Sollid.

AKSJON PÅ OVERTID

Politiet har søkt etter mannen med dykkere i Mjøvann, med hundepatruljer nattestid, og har i tillegg forsøkt med varmesøkende kameraer fra helikopter.

- Vi kunne egentlig avsluttet aksjonen i går, men vi tok en avgjørelse på at vi skulle fortsette ut helga. Du kan si at aksjonen var på overtid. Det er ikke normalt å lete så lenge som dette, sier Sollid. Vannsøkene som har pågått siden søndag ga endelig utslag fredag, og mannen ble funnet.

- Vi har nå avsluttet aksjonen, og vil gjøre undersøkelser i forhold til funnet. Det er nødvendig for den videre etterforskningen. Mannen er funnet død, trolig av drukning, men det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål, konkluderer stabsjefen.

ENORM FRIVILLIG INNSATS

Tor Ragnar Sollid drar fram de frivillige organisasjonene som spesielt viktige for at funnet ble gjort.

- Vi har hatt frivillige her oppe som har jobbet utrolig hardt gjennom hele aksjonen, og de har lagt ned en imponerende innsats, sier Sollid.

- Grunnen til at vi fant mannen var at vi ikke ga opp. Dette viser en fantastisk innsatsvilje blant de frivillige, roser Sollid.

Leteaksjonen har foregått i svært vanskelig og ulendt terreng med til dels tett vegetasjon. I tillegg har den intense varmen tæret på kreftene til letemannskapene, som til tross for de harde betingelsene har stått på dag og natt.

Mannskap fra Røde Kors, Heimevernet, Sivilforsvaret, Brannvesenet, venner, naboer og kollegaer har vært aktive i prosessen, og hver dag har over 200 frivillige vært med på letingen.