Tyler var den ensomme gutten på skolen - da gjorde Kristian noe som forandret alt

  Artikkelen er over 4 år gammel

  USA/SAUHERAD: Den sjenerte gutten på skolen hadde ikke mange venner, og ble ofte oversett. Det ville ikke Kristian Ingelstad sitte stille å se på.

  DEL

  Kristian Ingelstad (17) fra Sauherad er for tiden utvekslingsstudent i Grand Island i Nebraska, USA, der han går studiespesialisering. På samme skole studerer også en gutt ved navn Tyler. En sjenert gutt som ofte ble oversett, og stort sett gikk rundt alene.

  Slik ville ikke den norske 17-åringen at det skulle være.

  TOK KONTAKT

  Ingelstad, som beskriver seg som en person som bryr seg veldig mye om andre, forteller til TA at han en dag tok kontakt med Tyler for å bli bedre kjent med ham.

  - Jeg fant ut veldig masse om han. Han var faktisk en veldig grei person, sier Ingelstad til TA.

  Ingelstad begynte å invitere Tyler ut sammen med de andre vennene sine, og det hele utviklet seg til et vennskap dem to imellom. En av tingene han lærte om Tyler, var at de begge delte den samme interessen for spill.

  Det var da han bestemte seg for å gi sin nye venn en spesiell gave.

  BYGDE SIN EGEN PC

  I et tidligere intervju med Dagbladet forteller Ingelstad at han i januar begynte å undersøke hvordan han kunne bygge sine egne PC-er, også kalt «modding», som vil si modifisering av datamaskiner. Han har skaffet seg en del sponsorer, som hjelper han med økonomisk støtte til det han trenger av deler for å bygge PC-er.

  Og det var nettopp en spesialbygd PC som Ingelstad ville overraske kameraten med. For at sponsorene hans skulle få noe igjen for støtten, ble hele prosessen dokumentert i en video, der man følger oppbyggingen av maskinen, og helt frem til den står på rommet til en overrasket Tyler.

  Se videoen i toppen av artikkelen.

  Videoen ble lagt ut på nettet, og responsen har ikke latt vente på seg.

  - Jeg har fått veldig god respons på videoen og prosjekt så langt. Mange av facebook-vennene mine har sett, og delt videoen videre. Det er også veldig artig å se at så mange har interesse for det jeg gjør, og har sett på noe jeg har laget. sier Ingelstad til TA.

  I skrivende stund har videoen blitt sett over 7000 ganger, på facebook alene.

  FIKK RØRENDE MELDING FRA FORELDRENE

  For Tyler del har vennskapet med nordmannen resultert i langt mer enn en ny PC.  Ingelstad forteller til TA at han nylig fikk en rørende melding fra Tylers foreldre.

  «Tyler har blitt en helt annen person enn det han har vært de siste fire årene. Han har holdt seg inne, ikke hatt noen særlig venner, hobbyer, eller noe å gjøre på fritiden. Etter at dere begynte å invitere han med på ting, har han blitt mye mer glad og åpen. Han har forandret seg på en veldig positiv måte, som vi er veldig glade for», har foreldrene skrevet til Ingelstad.

  - Jeg har en stor vennegjeng her i USA, og Tyler har blitt en av oss. Helt siden det, har han blitt veldig mye mer åpen, og mindre sjenert, forteller Ingelstad.

  Artikkeltags