Satser på Kreta

Artikkelen er over 17 år gammel

SKIEN: Ellen Hansen pakket kofferten og tok turen fra Skien til Kreta for å starte reisebyrå. Nå er hun sammen med to andre investorer fra Grenland og en arkitekt fra Langesund i ferd med å bygge et norsk ferieparadis på den greske øya.

DEL

Det ble ikke noe reisebyrå på den tidligere lokale toppsjefen i Telenor, men sammen med Arnfinn Hansen og Arne Ytterbø har de bygd 40 leiligheter. For ikke lenge siden stakk den nyutdannede arkitekten Simen Evensen fra Langesund innom kontoret til eiendomsselskapet på ferieøya. Nå har han tegnet ferdig 35 nye luksusleiligheter for selskapet Kreta Eiendom.

ANDRE TYPER

I disse dager reiser Julia Schreiner Benito rundt og frister sol- og kulturhungrige nordmenn med selveierleilighetene.

- Det er en annen type mennesker som velger Kreta i stedet for Spania når de flytter til varmere strøk. De som ønsker å etablere seg på Kreta er ute etter noe mer enn norske kolonier og billig rødvin. De er mer interessert i de lokale tradisjonene og den lokale kulturen, sier eiendomsselskapets selger.

- Leilighetene bygges på en helt annen måte enn de greske feirieboligene. Vi bygger vinterisolerte leiligheter med varme i gulvet. Det blir greske boliger med norsk standard, sier hun.

MASSESALG

Ifølge Julia Schreiner Benito er det solgt 90 prosent av de første 40 leilighetene. Det nye prosjektet på 35 luksusleiligheter skal stå ferdig våren 2005, med en prislapp på mellom 1,1 og 1,9 millioner kroner.

Det norske prosjektet, som ligger i nærheten av byen Rethymnion, har fått fritt leide til å bygge nesten hva de vil av de lokale myndighetene, som skal ha skamrost de grenlandske investorenes prosjekt på øya.

Artikkeltags