Rekordtall for Torp

ØKNING: I løpet av de første fem månedene i år har flyplassen hatt 719.604 passasjerer som har reist til og fra Torp. Det er en økning på 34, 2 prosent.

ØKNING: I løpet av de første fem månedene i år har flyplassen hatt 719.604 passasjerer som har reist til og fra Torp. Det er en økning på 34, 2 prosent. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sandefjord: Aldri før har så mange reist fra flyplassen.

DEL

- Det er skikkelig gøy på Torp om dagen med masse reiseglade passasjerer og yrende liv, sier Tine Kleive-Mathisen markedssjef i Torp i en pressemelding.

Oppussingen på Torp er så å si ferdig, og flyplassen kan skryte av rekordhøye tall for antall passasjerer.

I årets første 5 måneder har 719 604 passasjerer reist til og fra Torp, noe som tilsvarer en økning på 34 prosent.

Doblet utenrikstrafikken

I mai måned reiste hele 171 604 passasjerer til og fra Torp. I samme måned i fjor var passasjertallet 120 367. Veksten er dermed på hele 42 prosent, og aldri før har så mange reist fra Torp i mai måned.

Utenrikstrafikken har økt betydelig for Torp, og sammenlignet med mai måned i fjor har de hatt en vekst på 55 prosent. Utenrikstrafikken er dominerende og utgjorde totalt 136 363 passasjerer, mot 87 833 sist år.

Også innenriksreiser har økt.

- Det er godt å endelig se en vekst innenriks på 6,5 % i forhold til mai i fjor. Antall innenriksreisende var 34 667 i år, sier Kleive-Mathisen.

Større kapasitet

Rutenettet er svært godt og nå i sommer får vi enda større kapasitet på flere av de typiske ferie-rutene til Spania. Sommerens charterruter er godt i gang, og letter fra Torp med smekkfulle fly.  Apollo har utvidet sesongen til Kreta Chania og vil for første gang fly gjennom hele sommeren og ikke bare vår og høst som tidligere. I tillegg har vi charter til både Rhodos, Mallorca og Spit i Kroatia, sier Kleive-Mathisen.

Artikkeltags