Aldri før har så mange reist fra Torp i mai: - Det er fantastisk moro

Artikkelen er over 2 år gammel

I mai måned reiste 183 832 passasjerer til/fra Torp. I samme måned i fjor var passasjertallet 171 030. Veksten er på 7,5 %, og aldri før har så mange reist fra Torp i mai.

DEL

Det opplyser markeds- og kommunikasjonssjef, Tine Kleive-Mathisen på Torp i en pressemelding.

- Det er fantastisk moro med stor trafikk på Torp om dagen, med masse reiseglade passasjerer og yrende liv. Nå er vi på full fart inn mot sommertrafikken som blir rekordstor. Vi vet det blir hektisk og anmoder de reisende om å være ute i god tid for å unngå stress, skriver Kleive-Mathisen i meldingen.

Utenrikstrafikken er dominerende og utgjorde totalt 153 103 passasjerer, mot 136 363 sist år. En sterk vekst på 12,2 % sammenlignet med samme måned i fjor. 

Det er fortsatt nedgang innenriks på 11,2 % i forhold til mai i fjor. Antall innenriksreisende var 30 577 i år.

I årets første 5 måneder har 796 172 passasjerer reist til/fra Torp, en økning på 10,6 % og det høyeste tallet noen sinne for årets 5 første måneder.

- I disse dager har vi igangsatt arbeidet med et nytt og moderne parkeringssystem som skal gjøre det enklere for de reisende. Automatisk skiltgjenkjenning (ANPR) sørger for at de reisende slipper å trekke parkeringsbillett i automaten, slipper å betale manuelt og unngår parkeringsbøter forutsatt at regler overholdes iht. skilting. Rett utenfor terminalen kan man stå avgiftsfritt i inntil 10 minutter for å slippe av eller hente reisende. Endringen vil også øke smidigheten ved henting /levering, samt øke trafikksikkerheten, sier Kleive-Mathisen.

Artikkeltags