Rekordmange søkere til Høgskolen

FORNØYD: Rektor ved HiT, Kristian Bogen, er svært fornøyd med at de har så mange søkere. 	Foto: Arkiv

FORNØYD: Rektor ved HiT, Kristian Bogen, er svært fornøyd med at de har så mange søkere. Foto: Arkiv

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: Årets studieplasser er nå klare og Høgskolen i Telemark har rekordmange søkere. 2184 elever står på venteliste til studieplass.

DEL

Høgskolen i Telemark har en økning på cirka 11,5 prosent søkere fra i fjor. Nasjonalt er økningen på 4,5 prosent.

Det er rektor ved skolen, Kristian Bogen, svært fornøyd med.

Helsefag har lengst kø

– Dette er veldig gode tall. Vi ligger over dobbelt så høyt som det nasjonale snittet og det er vi godt fornøyd med. Det viser at vi har en interessant og attraktiv studieportefølje, sier Bogen.

Skolen har sendt ut 2824 studietilbud. De mest populære studiene i år er helse- og sosialfag, og sykepleierutdanningen alene har hele 705 søkere på venteliste. Også vernepleier og barnevernsutdanningen har flere hundre på venteliste.

– Det er også stor etterspørsel på årsstudiet i spesial pedagogikk, og det er veldig bra at interessen er så stor som den er til dette studiet.

Her er det 80 søkere som står på venteliste.

Realfag holder koken

Av 69 studier har 26 ventelister. Også ingeniørutdanningen har fått lange køer i år.

– Vi er godt fornøyd med antall tilbud vi har sendt ut til ingeniørstudiene. En skulle tro det var mer labert på grunn av arbeidsmarkedet, men her har vi også ventelister på alle utenom én linje, sier Bogen.

Videre har også nettstudier hatt en økning av søkere, og flere linjer har her også køer.

– Det er en kraftig vekst i antall tilbud som er sendt ut på våre mange studietilbud på nett, noe som er veldig positivt.

Fortsatt håp

Er du en av dem som står på venteliste og ikke har sikret deg studieplass har du fortsatt sjansen til å søke. Noen studier har nemlig fortsatt ledige plasser. Mandag 20. juli legges restplasser ut og da er det førstemann til mølla som gjelder.

– Vi har opp mot 70 studietilbud på samordnet opptak, og har også veldig mange ledige plasser på en rekke av studiene våre. Disse vil bli lagt ut på Samordnet opptak som «Ledige studieplasser» senere, slik at de som nødvendigvis ikke kommer inn på førstevalget kan få muligheten til et annet studium da, forteller Bogen.

Er du på venteliste er det ikke nødvendigvis at du får plass selv om du er høyt oppe.

– Som regel har vi en høy akseptprosent og frammøteprosent, så veldig stor bevegelse er det ikke.

Flere søkere

Tallene til HiT gjenspeiler resten av landet. Innenfor pedagogiske fag er det gitt 287 flere tilbud enn i fjor. Andre studier med stor økning er vernepleier, historie og realfagsstudier, men størst økning hadde lærerutdanning med 543 flere gitte tilbud enn i 2014.

Flere tilbud enn i fjor

Også på HiT har lærerutdanningen ventelister. Samordna opptak har sendt ut 88 984 tilbud om studieplass. Dette er 4174 flere tilbud enn i 2014.

– Nesten 89 000 søkere har fått tilbud om studieplass i hovedopptaket, sier Geir Sverre Andersen, avdelingsleder i Felles studieadministrativt tjenestesenter.

– Vi er fornøyde med å kunne sende ut tilbud til så mange av dem som har søkt høyere utdanning gjennom Samordna Opptak.

Artikkeltags