Samlet trådene på Dalen

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

TOKKE: Denne uken ble styringen av 25 nye kraftverk overført til Statkraft på Dalen.

DEL

Presis klokken 10.00 tirsdag formiddag tok Statkraft på Dalen over styringen av alle Skagerak Krafts 25 kraftverk, noe som gjør driftsentralen på Dalen til Norges største. Statkraft på Dalen styrer nå hele 38 kraftverk rundt i Sørøst Norge, noe som er en historisk viktig milepæl i Statkrafts historie.

En driftsentral er stedet som blant annet åpner og lukker vanntilførselen til turbinene i alle kraftverkene. Det betyr at de på Dalen styrer hvor mye strøm som skal produseres og når produksjonen skal stoppes, på alle 38 kraftverkene.

ARBEIDSPLASSER

Ved driftssentralen på Dalen ble det ansatt tre nye ingeniører i forbindelse med utvidelsen.

- Vil det bli ansatt flere etter at dere har foretatt denne utvidelsen?

- Nei, vi fikk tre nye medarbeidere i forbindelse med utvidelsen, og det vil dekke de ekstraoppgavene vi har fått. Når nå styringen av alle disse kraftverkene ble lagt til Dalen, så betyr jo det at driftssentralen på Dalen har fått en viktig rolle i styringen av kraftanleggene, noe som sikrer arbeidsplasser ved Statkraft i Tokke, forteller Hege Jonassen Verpe, produksjonssjef i Statkraft, Region Øst.

KLUMP I HALSEN

For Skagerak Kraft i Porsgrunn vil det at de overlater styringen av kraftverkene til driftssentralen på Dalen, ikke medføre noen reduksjon i arbeidsstyrken. Under overleveringsseremonien på Dalen var det to representanter fra Skagerak Kraft til stede.

- Er det ikke litt bittert at dere mister styringen av alle kraftverkene dere har?

- Jeg må innrømme at jeg fikk en liten klump i halsen da jeg hørte teknisk direktør Gunne Hegglid i Skagerak Kraft overlevere kontrollen til driftsentralen på Dalen, men det er bare en slik privat følelsesmessig sak etter alle disse årene, forteller Thor Holm, leder for driftssentralen i Skagerak Kraft.

Holm forteller videre at ledelsen i Statkraft og Skagerak Energi AS har kommet frem til at dette er til det beste for begge selskapene, der Skagerak konsentrerer seg om strømnettet og 175 000 strømabonnenter, mens Statkraft skal videreutvikle kraftproduksjon som de er best på.

Artikkeltags