Samler protester mot hotelltårnet

Artikkelen er over 13 år gammel

SKIEN: Nina Melfald samler underskrifter mot de nye hotellplanen i Skien sentrum. Målet er å samle så mange underskrifter som mulig for å stoppe bygget. <div style="width:300px;border:solid #000000 1px;float:left;margin-bottom:10px;"> <div style="width:80px;float:left;background-color:#ba1518; padding-left:3px;color:#ffffff;font-size:12px;font-weight:bold;margin-right:3px;">DISKUT&#201;R!</div><a href="http://www.ta.no/debattforum/posts/list/3081.page">Diskuter hotellplanene i forumet</a></div>

DEL

Melfald sier underskriftslister mot det nye hotellet har versert en stund allerede. Nå samler motstanderne listene på noen få steder der folk kan komme og skrive seg på.

Listene mot utbyggingen ligger på Toras hytte hos Ingrid Witteveen, på Carmencita frisørsalong hos Ardis Thorstensen og Skien historielag ved Else Martens.

Ifølge Melfald er det mange i byen som er mot dette prosjektet med et kjempehøyt hotell midt i byen.

SKYSKRAPER

- Vi er ikke imot hotellet. Vi tar ikke stilling til det spørsmålet. Det vi er imot, er at de vil bygge en skyskraper i sentrum som bryter med byens arkitektoniske utforming, sier Melfald.

Det nye hotellet skal etter planen bygges på tomta mellom Ibsenhuset og Prinsessegata, der det i dag er parkeringsplass. Bygget skal etter planen være i 14 etasjer.

- Dette vil ruve voldsomt i landskapet. Det vi ikke ønsker er å få en skyskraper som bryter med det helhetlige bybildet, sier Melfald.

GLASS OG STÅL

Hun peker på at bygget vil ha mye glass og stål i fasaden.

- Både høyden og stilen bryter med alle de murbygningene som ble bygd i Skien etter den siste bybrannen i 1886. Den gang var det en stående ordre at nye bygningene skulle bygges i mur så ikke brannen spredte seg fra hus til hus som før, da Skien besto av trehus.

Melfald peker på at bygningen ved siden av parkeringsplassen skal rives. Hun mener det må være god plass til både å bygge et hotell og utvide Ibsenhuset.

- Jeg ser at biblioteket trenger større plass og det samme gjør Ibsenhuset. Men jeg skjønner ikke hvorfor det absolutt må bygges i høyden når det er nok arealer til å bygge på de ledige tomtene, sier hun.

NYTT LANDEMERKE

Melfald frykter også at det nye bygget skal konkurrere med Skien kirke og ta oppmerksomheten bort fra det sentrale landemerket i byen. Hun mener det må være en arkitektonisk utfordring å tegne et bygg som passer inn i den nåværende arkitekturen i byen.

- Men hva med å tenke litt nytt?

- Det er greit å være nyskapende. Men hva vil det si å tenke nytt. Er det å ta vare på det man allerede har, eller er å legge seg flat for alle planer som en investor kommer med?, sier hun.

LEGGER SEG FLATE

Melfald sier hun er glad for alle som ønsker å investere i byen. Men hun er grunnlegende skeptisk til en investor som sier: Enten blir det høyhus, eller så blir det ingenting.

- Det er å true seg fram. Jeg synes politikerne legger seg i nesegrus beundring for alle nye planer som en investor kommer med. Investorene må ta hensyn til hvor det skal bygges og omgivelsene rundt. Det er viktig at innbyggerne, politikerne og alle som er glade i byen tenker på helheten, mener Melfald.

VANT FRAM PÅ LIETORVET

Melfald og de andre utbyggingsmotstandere har stor tro på at de vil vinne fram. Hun viser til at da Lietorvet hadde planer om å utvide kjøpesenteret mot kirken, møtte de kraftige protester som førte til at planene ble lagt om.

- Politikerne må ta hensyn til hva folk mener. Selv om de er valgt inn i bystyret, kan de ikke overkjøre folkemeningen, sier Melfald.

Artikkeltags