25 busser skal kjøre på søppel

Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: Matavfallet fra Grenland skal få busshjulene til å gå rundt.

DEL

I går var det biogasskonferanse på Du Verden. Her var en rekke fagfolk og politikere samlet for å diskutere lokale, miljøvennlige biogass-løsninger.

– Et konkret tiltak som folk i Grenland snart vil legge merke til, er de gassdrevne bussene, sier Fredrik Eikum Solberg i Telemark fylkeskommune.

Fra slutten av juni settes det inn 25 gule gassdrevne busser i lokaltrafikken. I den nye avtalen mellom fylkeskommunen og Nettbuss er det krav om at minst halvparten av rutekjøringen skal kjøres av busser drevet på biogass.

Under konferansen ble det også informert om produksjonen av biogass i det kommunale selskapet Greve biogass. Alt matavfallet i Grenland går til dette anlegget i Vestfold, og biogassen som produseres skal nå bli tilgjengelig for busser og andre kjøretøy ved en ny stasjon mellom Porsgrunn og Skien. Skagerak naturgass står som eier av biogasstasjonen, og prisen er på linje med diesel.

– Vi ønsker å utvide markedet til private bilfirmaer. Økt bruk av biogass vil også øke inntektene for eierkommunene i Grenland, som eier 28 prosent av selskapet. Miljøbiten er viktig, men dette skal være lønnsomt, sier Solberg.

Artikkeltags