- Så brannskadde komme løpende ut

Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Onsdag formiddag ble et hotell i byen Puerto Mogan på Gran Canaria utsatt for en eksplosjon. Skiensmannen Knut Liljeberg var en av flere telemarkinger som var vitne til det hele.

DEL

Den tidligere LO-toppen ferierer i en leilighet ved siden av hotellet Cordial Mogán Playa, som ble rammet av en kraftig eksplosjon.

GIKK MORGENTUR

- Vi var ute og gikk morgentur i gata utenfor hotellet det smalt sier, Liljeberg.

Han forteller at han hørte to kraftige smell og deretter veltet det svart røyk ut av hotellet, som ligger ved leiligheten Liljeberg og resten av familien ferierer.

- Ut i fra det jeg har hørt skjedde eksplosjonen i forbindelse fylling av gass i hotellet, og jeg kunne se at det brant i gassledninger i hotellet, forteller han videre.

BRANNSKADER

Liljeberg og følget ble ikke skadd i eksplosjonen.

- Det kom skadde spanjoler springende ut av hotellet med store brannskader, disse ble trillet av gårde og blir nå fraktet bort i helikopter, sier Liljeberg.

Liljeberg har vært på ferie i Puerto Mogan en god stund, men skal hjem til Skien fredag.

Flere nordmenn bor på hotellet.

- Det er flere telemarkinger og grenlandsfolk her nede, men utifra det jeg kan si er alle i god behold, avslutter Liljeberg.

NORDMANN SKADD

- Vi har fått beskjed om at en av våre gjester er blant de skadede. Vi vet ikke omfanget av skadene, personen er brakt til sykehuset i Las Palmas, sier informasjonssjef Helen Begby i Apollo til VG Nett.

Det er ikke kjent hvor den skadde kommer fra i Norge, men det skal være en kvinne.

Det skal ifølge VG.no være 149 nordmenn på hotellet. 82 av dem reiser med Apollo, 26 med Star Tour og 41 med Ving.

ENORM BEREDSKAP

John Sanden og Grete Arff Pedersen fra Porsgrunn oppholder seg for tiden på nabohotellet.

- Det jobbes for tiden med å bygge en vei gjennom et fjell her i nærheten, og da vi hørte smellet trodde vi først at det var sprengning i forbindelse med dette arbeidet, sier Arff Pedersen.

- Det var helt enormt med beredskapskjøretøy på utsiden, forteller Sanden. Han tipper at det kan ha vært nærmere 40 utrykningskjøretøy på stedet etter eksplosjonen.

De vet om flere telemarkinger som oppholder seg på, eller i området rundt hotellet.

- Vi har vært i kontakt med noen av dem. Vi har også fått meldinger hjemmefra, og selv sendt beskjeder om at alt er bra med oss, sier Arff Pedersen.

SPISTE FROKOST

Skiensmannen Per Lunde som bor på det aktuelle hotellet, satt og spiste frokost sammen med kona da de hørte drønnet fra eksplosjonen.

- Vi satt i matsalen og spiste da vi hørte det som minnet om et tordenskrall, deretter ble vi stille og rolig evakuert ut av hotellet, forteller Lunde, som opplevde eksplosjonen som udramatisk.

Han og kona er nå på vei hjem til Norge.

- FEM SKADD

- Vi vet at det har vært en eksplosjon på hotellet. Ryktet sier at det er fem stykker som er skadet. Ryktet sier også at det har vært en eksplosjon i en gassbeholder ved spaavdelingen på hotellet. Men ingenting er bekreftet ennå. Vi har sendt fire guider til hotellet, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour til Nettavisen.

- Vi har 26 norske Star Tour-gjester på hotellet. Ving og Apollo har også gjester på hotellet, sier hun.

Eksplosjonen inntraff ved 09-tiden, melder den spanske avisen ABC.

Spanske medier skriver at minst fem personer er skadd, hvorav fire betegnes som alvorlig. Alle de skadde skal være hotellansatte. Én av de skadde er fraktet i ambulansehelikopter til sykehus i hovedstaden.

Artikkeltags