Det irske lavprisselskapet Ryanair fjerner nå ekstrabetaling som selskapet har oppkrevd for passasjerer som møter opp på flyplassen for å sjekke inn bagasje som ikke er forhåndsbetalt. Det skriver Aftenposten.

Samme pris

Fra 16. juni stanser selskapet denne praksisen og innfører samme pris for all bagasjebetaling, uavhengig av når betalingen skjer.

Ryanairs markedsdirektør for Skandinavia og Baltikum, nordmannen Hans Jørgen Elnæs, opplyser til Aftenposten at prisen for å sjekke inn bagasje vil bli den samme, uavhengig om den blir foretatt når booking gjøres, lagt til i en eksisterende booking eller booket på flyplassen.

Tøffere konkurranse

Markedssjef Tine Kleive-Mathisen på Torp Sandefjord lufthavn sier at alt som gjør ting lettere for passasjerene blir tatt vel imot hos de reisende.

– Ryanair har de siste årene blitt veldig mye mer kundevennlig. De har oppdaget at andre lavprisselskaper har hatt høyere servicegrad enn dem, og gjør grep for å henge med i konkurransen. De har gjort nettsiden sin enklere, de har fått en ny og enkel app og de har fjernet mange av gebyrene som ikke var populære blant de reisende, som for eksempel gebyr for navneendring på billetten og gebyr hvis du skulle ha mistet ombordstigningskortet, sier hun.

Kleive-Mathisen sier at Ryanairs fokus på kundevennlighet kommer som en følge av en tøffere konkurranse i lavprismarkedet.

– Ryanair har fått en tøff konkurrent i Norwegian, som har fått en plass i folks hjerter. Jeg har inntrykk av at alle vil fly med Kjos. Konkurranse er alltid sunt, og det kommer de reisende til gode, sier hun.

Norwegian beholder gebyr

Hos Norwegian fortsetter man praksisen med å kreve ekstrabetaling på flyplassen.

– Ja, vi fortsetter med dagens praksis, i alle fall inntil videre. Vi ønsker at kunder som bestiller på forhånd skal få lavere pris, opplyser kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til Aftenposten.