Støtter russeregel om å ha sex med sju forskjellige på en uke

Foto: Kyrre Lien, NTB scanpix/ANB

Foto: Kyrre Lien, NTB scanpix/ANB

Artikkelen er over 1 år gammel

OSLO/NOTODDEN: Flere skal ha reagert på en av årets russeregler fra russens hovedstyre.

DEL

Ved å ha sikker sex med sju ulike personer på syv dager får man et bilde av Barney Stinson i russelua.

– Jeg føler at russetiden blir sett på som en tid hvor det forventes at russen gjør ting de ellers ikke ville gjort, sier 18 år gamle Aurora Christiane Oswald til TV2.

Dette er først og fremst knutereglene som er gyldig for russen i Oslo og Akershus, men også andre steder er det flere sexrelaterte russeregler.

- Naturlig del

Knutesejef Andreas Bakke ved Notodden videregående skole sier til TV 2 at han ikke tror dette sexfokuset blant russen vil forsvinne med det første.

– Det er en sentral del av russetiden, og en stor del av russen mener det er en viktig del av feiringen. Når det har blitt en så naturlig del av russetiden, tror jeg ikke å se ned på det fører til noe positivt, sier Bakke til TV 2.

Knutesjefen viser til at russestyret på Notodden har hatt stort fokus på samtykke og «nei er nei»-kampanjen til Amnesty.

Russepresident Oscar Husebye sier til TV2 at det alltid vil være noen som reagerer på enkelte av knutereglene til russen.

– Det betyr ikke at alle skal ta alle knutene, men at man har et mangfold av knuter der noen er vågale, noen er hyggelige, noen er smarte og andre er humoristiske, sier han til TV 2.

Artikkeltags