- Ikke spill på frykten

RO NED: Trine Almenning og andre politikere har sagt ja til containerboliger flere steder i byen. Det har skapt protester. Hun ber om sindighet.

RO NED: Trine Almenning og andre politikere har sagt ja til containerboliger flere steder i byen. Det har skapt protester. Hun ber om sindighet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: - Det er ingen grunn til å nøre opp under frykten for containerboliger. På Bratsberg er det i så fall bare snakk om én.

DEL

Det sier Trine Almenning. Hun er leder av hovedutvalg for helse og velferd og medlem av Arbeiderpartiet. Hennes utvalg sa i slutten av forrige måned ja til to "spesialcontainere" midlertidig plassert i Kapittelgaten på Bratsberg og Vattenbergveien. Men hun presiserer at det ikke er dette utvalget som har det endelige ordet når det gjelder plasseringen.

Tirsdag skal saken også opp i hovedutvalget for teknisk sektor.

En form for stigmatisering

Fredag uttrykte naboer i og ved Kapittelgaten sin frustrasjon i følge med to representanter fra Fremskrittspartiet.

Trine Almenning reagerer og sier: 

- Fremskrittspartiet nører opp under frykten ved å gå fram på denne måten. Og det framstår som en form for stigmatisering.

Hun tror at hendelsen i Odins gate kan ha slått ut i denne saken, men uttrykker at det nettopp er for å unngå en slik tragedie at seks midlertidige boliger skal etableres.

- Det ble også hevdet at kommunikasjonen er dårlig, men bred informasjon skal komme.

Almenning har registrert at 500 naboer og andre skal ha skrevet under mot planene om "containerboliger".

Bare én person

- Jeg har forståelse for naboenes reaksjon, og jeg har ikke forståelse for deres reaksjon. Men det er altså snakk om én midlertidig bolig for én person. Det sier Knut Einar Aas, som leder hovedutvalg for teknisk sektor i Skien kommune.

Han vil ikke forskuttere behandlingen, men ser ikke bort i fra at det vil komme et forslag om at containerboligene behandles videre i flere lokalutvalg.

- Jeg regner med at de første punktene går greit igjennom, mens vi nok stopper opp ved det tredje.

Aas viser her til rådmannens innstilling i saken som går på den nevnte etableringen av seks midlertidig boliger - "nødboliger" - for ulike behov.

* To ordinære leiligheter Ivar Aasensgt.

* To leiligheter som tåler hard bruk i Ole Cudriosgt. 11

* To "spesialcontainere" som er ytterligere forsterket, midlertidig plasser i Vattenbergveien og Kapitellgaten. 

Aas presiserer at rusmisbrukere og andre belastede grupper bor omkring i hele byen i dag.

Artikkeltags