De to mennene fra Romania ble stanset i en bil i Skien den 14. november i år. I bilen til de to fant politiet 60 kilo frossen indrefilet som stammet fra butikker, samt 127 bokser med trankapsler.

De to rumenerne, på henholdsvis 34 og 45 år, ble satt i varetektsfengsel, og nylig måtte de møte i Nedre Telemark tingrett i Skien. Der erkjente begge at de hadde stjålet kjøttet og trankapslene fra flere butikker i Sør-Norge.

Ifølge den ferske dommen er kun én av butikkene identifisert, men de to anslo at de hadde stjålet fra mellom 10 og 15 butikker i Sør-Norge.

LES OGSÅ: Fant femti kilo stjålet kjøtt

Dommerfullmektig Maria Torvund og meddommerne Anne Høydalen og Arild Holm har dømt 34-åringen til 120 dager i fengsel, med fratrekk av 31 dager som han allerede har sittet i varetekt. 45-åringen er dømt til 75 dager i fengsel, med fratrekk av 31 dagers varetekt.

34-åringen forklarte at han har oppholdt seg i Norge siden februar i år uten gyldig pass, og at han siden da har jobbet svart i ulike perioder. Han sa videre at han via en annen rumener hadde fått tips om en person som omsatte dagligvarer illegalt. Gjennom disse personene fikk han så tips om hvilke forretninger på Sørlandet og Østlandet som de burde reise til.

Retten legger til grunn at 45-åringen var sjåfør, og at han først ikke visste at formålet med turen var å stjele mat fra dagligvareforretninger.