Dette har Robinson-Marte holdt hemmelig frem til nå

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Marte Ytre-Hauge fra Skien tok seg helt til finalen, men måtte se seg slått på målstreken av årets Robinsonekspedisjon. Nå røper hun hva som var hennes hemmelige motovasjon på øya.

DEL

Det kunne knapt blitt mer jevnt og spennende enn det ble, da vinneren av årets Robinsonekspedisjon ble kåret på TV2 søndag kveld. Marte Ytre-Hauge fra Skien hadde tatt seg hele veien til finalen, og den aller siste kampen sto mellom henne og motfinalist Thomas Larsen.

Det hele skulle avgjøres gjennom et siste øyråd, der alle de utstemte deltakerne skulle stemme på den de mente var den verdige vinner.

- HADDE INGEN FØLELSER

- Da jeg kom inn til øyrådet hadde jeg ingen følelser i kroppen. Jeg var ikke glad, ikke stresset og ikke lei meg. Jeg var bare klar for å få det overstått, forteller Ytre-Hauge til TA etter finalen søndag kveld. 

Den ene stemmen etter den andre blir lest opp, og da det gjenstår kun én stemme var det dødt løp mellom de to finalistene. Siste stemme går til Thomas, og Marte ender på andreplass.

- Det er klart at det er litt surt når det var "so close", og at det kun var én stemme som skilte oss, sier Ytre-Hauge til TA.

HEMMELIG MOTIVASJON

Under hele oppholdet på øya har Marte hatt en hemmelig motivasjon. Hun røper nå hva som løftet henne frem da hun trengte det som mest.

To uker før hun skulle reise til Filippinene for å starte innspillingen av serien, havner en av hennes nærmeste familiemedlemmer i koma etter en sykkelulykke. Dette fører til at hun vurder å trekke seg fra hele konkurransen.

På grunn av kraftige skader i hodet som følge av ulykken, har ikke legene gode spådommer for fremtiden, og frykter en hjerneskade.

- Dette er en person som står meg veldig nær, og som har gjort det siden jeg var barn. Det er det tyngste jeg noen gang har vært igjennom, forteller Ytre-Hauge.

Men to dager før avreise er hun på besøk hos familiemedlemmet som nå er i oppvåkningsfasen fra koma. Da skjer det noe som får henne til å skifte mening om å trekke seg.

- Hun så bort på meg og sa; «Hei, Marte». Da letta det ti kilo fra skuldrene mine. Da hun sa navnet mitt skjønte jeg at jeg måtte gjøre dette, at jeg måtte gi alt, og være som henne som alltid står på og som alltid får ting til, forteller Ytre-Hauge og legger til;

- Hun var den eneste jeg tenkte på foran hver kamp, og spesielt når jeg sto på planken (konkurransen i semifinalen, journ. anm) tenkte jeg at jeg må være sterk for henne.

Med unntak av Caroline og Thomas valgte hun å holde situasjonen hjemme hemmelig for de andre deltakerne. Dette gjorde hun for ikke å spille ut sympatikortet.

Denne historien har en lykkelig slutt. Marte forteller til TA at familiemedlemmet har kommet seg, og er tilbake i jobb.

- JEG HAR ALDRI ANGRET

Men selv om det føles surt å ryke helt på målstreken, er hun stolt over det hun har utrettet på øya. 

- Det er selvfølgelig en kjempeprestasjon. Jeg hadde ikke fått en eneste stemme mot meg i et øyråd, jeg hadde heller ikke vunnet noen immunitet i løpet av konkurransen, men allikevel så satt jeg i finalen, forteller hun.

- Det er det noe av det beste jeg har gjort i hele mitt liv. Jeg har aldri angret på at jeg ble med, og det er en opplevelse jeg kommer til å ha med meg lenge.

MÅTTE HOLDE DET HEMMELIG

Siden hele serien er spilt inn på forhånd og vises som opptak på tv, har naturlig nok Marte hele tiden visst hvordan det hele ender. Men det å holde tett om resultatet har ikke bydd på store problemer.

- Det har ikke vært så mange spørsmål rundt det, før nå helt på slutten. Jeg tror ikke det var så mange som hadde trua på at jeg skulle komme så langt, forteller hun.

Artikkeltags