Voldtok 69-åring mens moren hennes (88) så på

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: En 23 år gammel mann er dømt til 8 års fengsel for voldtekt av en 69 år gammel kvinne. Han skal også ha utført vold mot kvinnens 88 år gamle mor.

DEL

23-åringen ble tidligere i år dømt til syv års fengsel i Nedre Telemark tingrett. Nå melder NRK at Agder Lagmannsrett ikke har funnet noen formildende omstendigheter i saken, og har skjerpet straffen til åtte år.

Les saken: 23-åring dømt til sju år for voldtekt

NRK melder at 23-åringen, i tillegg til fengselsstraffen, må betale den 69 år gamle kvinnen 200 000 kroner i oppreisningserstatning, samt erstatning for økonomisk tap.

BRØT SEG INN

Det var natt til 21. desember i fjor at 23-åringen brøt seg inn hos den 88 år gamle, nå avdøde, kvinnen, som fikk ringt sin 69 år gamle datter i nabohuset før hun fikk slått telefonen ut av hendene.

Da den 69 år gamle dattera kom inn i huset ble hun slått og sparket, og deretter voldtatt med mora som øyenvitne. 88-åringen fikk varslet politiet via trygghetsalarmen, og 23-åringen ble pågrepet på stedet.

HADDE VÆRT PÅ JULEBORD

Den tidligere ustraffede 23-åringen hadde vært på et julebord i nabolaget og han hadde 2,1 i alkoholpromille. Han sa i tingretten at han ikke kunne huske noe fra hendelsen. Psykologspesialist Pål Grøndahl og psykiater Arvid Nedal konkluderte med at 23-åringen verken var psykotisk eller bevisstløs under handlinga, men at han hadde en sterk bevissthetsforstyrrelse på grunn av alkoholen. De viste videre til at 23-åringen utførte en serie komplekse handlinger som man ikke er i stand til å foreta seg i bevisstløs tilstand.

Artikkeltags