Dømt til 11 års fengsel i USA

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN/USA: Waleed Ahmed (24) som hevdet han hadde rettigheter til Bieber-konserter i Skandinavia, fikk nylig avslått anken om redusert straff. Nå må han sone 11 år i fengsel.

DEL

Skiensmannen Waleed Ahmed solgte rettigheter til Justin Bieber-konserter han ikke hadde. I mars 2014 ble Waleed Ahmed dømt til 11 års fengsel i amerikansk fengsel for svindelen rundt rettighetene til den amerikanske popstjernen.

Bakgrunn: Norsk wonderboy fengslet for Bieber-svindel

Les saken. Vil ha Bieber-svindler hjem til Norge

Waleed Ahmed har sittet i amerikansk fengsel siden han ble pågrepet i september 2012.

24-åringen anket dommen, og det er denne anken som nå er blitt avvist. Det er NRK som først melder at ankesaken ikke førte frem.

– Han er nok fryktelig skuffet. Og overrasket, noe hans amerikanske forvarer også er, sier Hans Marius Graasvold, Waleed Ahmeds norske advokat til NRK.

Næringstopper, kongelige, politikere og media stod i kø for å hylle 24-åringen, men våren 2012 ble glansbildet knust i fillebiter. Til slutt ble han varetektsfengslet i USA, siktet for å ha lurt til seg nesten én millioner dollar.

Les saken: - Jeg har vært en skam

NRK skriver at under ankesaken håpet Waleed Ahmed og advokat Graasvold på en redusert straff fordi de mente dommen på 11 år var altfor streng.

I løpet av den 22 minutter lange behandlingen av saken, var det noen e-poster som Ahmed sendte fra fengslet som var hovedtema.

Den endelige dommen mot Waleed Ahmed ble nemlig utsatt flere ganger, blant annet på grunn av e-poster som dommeren mente var en motarbeidelse av rettsvesenet og en mulig trussel mot amerikanske statsborgere.

NRK skriver at Waleed Ahmed hele tiden har ment at dommeren og FBI har misforstått epostene han sendte. Men da anken hans kom opp i forrige uke, mente den amerikansk retten fremdeles at Ahmed ønsket å bedra rettsvesenet i USA og at dette var gyldig grunn til å gi ham en strengere straff enn aktor ønsket.

Advokaten har ennå ikke fått snakket med sin klient ettersom Ahmed ikke har flere ringeminutter igjen, og derfor ikke får samtaler inn eller ut av fengslet.

Artikkeltags