Ved 22-tida i går kveld ble ubåtsøket i Mjåvann avsluttet, uten at det var gjort noe funn. Noen få timer tidligere var det en av hundene som markerte ved Mjåvann på Skifjell, som ligger noen få mil øst for Skien. Her fant letemannskapene også en termos som kan tilhøre den savnede skiensmannen Olav Kristoffersen (40). Kaffen på termosen var fortsatt varm. Søket med miniubåten startet ved 20-tida og holdt på i to timer før det ble avsluttet for kvelden.

OMFATTENDE AKSJON

I natt ble aksjonen trappet ned for at letemannskapene skulle få hvile. Men leteaksjonen fortsatte i natt med noen få hundepatruljer. Og et Sea King-helikopter startet å søke i området igjen ved 04-tida i dag tidlig. Utover morgentimene i dag trappes leteaksjonen raskt opp igjen.

Operativ uteleder og hundefører ved Grenland politistasjon, Tor Ragnar Steffensen, forklarer at hundene jobber bedre når det er mørkt.

Steffensen ledet leteaksjonen i går, hvor svært mange deltok.

Da TA var på samlingsplassen til letemannskapene ved 18-tida i går var over 100 personer og flere hundepatruljer ute og lette. I løpet av søndagen var det totalt 154 personer som hadde deltatt i aksjonen.

HAR FUNNET BILEN

- Sivilforsvaret, politiet, Røde Kors Hjelpekorps, Porsgrunn Orienteringsklubb, venner og kjente av den savnede og andre frivillige deltar. Vi har fire hundepatruljer fra politiet og fem hundepatruljer fra Norske Redningshunder. Vi har også hatt i bruk et Sea King-helikopter, sier Steffensen.

Politiet hentet inn profesjonelle dykkere til å søke i Mjåvann, hvor det også ble søkt med miniubåt.

Bilen til den savnede er funnet parkert ved Skifjell. Det var ved 11-tida lørdag formiddag at Olav Kristoffersen dro på tur alene til Skifjell, hvor han er godt kjent. Da han ikke var kommet tilbake ved 22.30-tida lørdag kveld ble han meldt savnet av kona, og en time senere var leteaksjonen i gang.

- Den savnede er i god fysisk form. Han er iført en beige shorts og grønn t-skjorte med oransje skrift, og han har en ryggsekk med en termos i, sier Steffensen, som forteller at leteområdet har krevende terreng.

- Det er varmt vær, og det er et tungt område å søke i, med bratt og tett terreng. Så det er et krevende søk, sier Steffensen.