Lommetyvbande ble tatt etter TV2 program - nå er de dømt til fengsel

Artikkelen er over 4 år gammel

KRAGERØ: To kvinner ble filmet da de stjal lommebøker på Rema 1000 i Sannidal. Bildene fra butikken gjorde at de ble tatt ved en annen butikk noen dager senere. Nå er fire personer fra Bulgaria dømt i saken.

DEL

De fire er dømt for til sammen 18 tyverier i butikker i Ringebu, Drammen, Kongsberg, Flå, Nøtterøy, Larvik, Kragerø, Arendal, Mandal og Lyngdal over en periode på ni dager.

Lommebøkene ble stjålet fra vesker som var plassert i handlevogner og skuldevesker til eldre eller middelaldrende kvinner.

Det ble tatt ut 38800 kroner med bankkort stjålet fra veskene. Ved ett av tilfellene ble pinkoden snappet opp da barnebarnet til den fornærmede betale med kortet på en restaurant. 

Saken begynte å rulle lørdag 30.januar da en kvinne ble frastjålet lommeboken mens hun handlet hos Rema 1000 i Sannidal i Kragerø kommune.

Overvåkningsbildene viser at en kvinne avleder oppmerksomheten til kunden ved frysedisken, mens en annen lar hånda gli ned i håndveska hennes.

LES OGSÅ: Smilte mens de stjal fra eldre, nå er kvinnene trolig tatt

GJENNOMBRUDD

Samme kveld kunne TA publisere bilder av tyveriet to dager senere ble de to kvinnene etterlyst via TV2-programmet Åsted Norge. Dette førte til et gjennombrudd i saken.

Dagen etter ble de to kvinnene gjenkjent ved en Rema 1000 i Postveien i Sandnes. Politiet pågrep både dem og to menn som ventet i en bil på utsiden av butikken.

LES OGSÅ: To kvinner på tyveritokt - politiet ønsker tips

De fire som er i familie med hverandre er nå dømt for til sammen 20 punkter. Retten er enig med politiet som beskriver dem som en profesjonell lommetyv-bande.

De fire er dømt både for lommetyverier og misbruk eller forsøk på misbruk av stjålne bankkort.

TAR BILEN OG PENGENE

To av de tiltalte er i Nedre Telemark tingrett dømt til fengsel i ett år og sju måneder, mens de to andre er dømt ett år og fem måneder i fengsel.

Det ble funnet 46.200 kroner i bilen. Både disse pengene og  en eldre VW Polo ble inndratt. Bilen ble inndratt til inntekt for statskassen, mens pengene skal fordeles på kvinnene som har blitt frastjålet kort og penger.

I dommen legges det vekt på at de grove tyveriene har et profesjonelt preg.

Artikkeltags