Det kommer fram i en pressemelding fra selskapet, skriver Aftenposten.

Til nå har det vært mulig for passasjerene å ha med både en trillekoffert (etter selskapets størrelseskrav) og en mindre håndbagasje, men nå blir reglene strengere.

Dukker du opp på flyselskapet med trillekofferten og håndbagasjen må du sjekke inn den største ved innsjekking – uten ekstra kostnad. For 60 kroner ekstra kan du kjøpe såkalt «prioriteringspass» og du slipper å sjekke inn den ene håndbagasjen.

Dette skal føre til færre forsinkelser og øke hastigheten på ombordstigningen, melder selskapet.

På flyplassen vil det innføres to køsystemer, en kø for passasjerer med prioritetspass som kan ha med to håndbagasjer, og en kø for dem med bare én håndbagasje, skriver Aftenposten.

De nye reglene innføres fra og med 1. november.

Dette er de nye reglene:

Vekt på innsjekket bagasje økes fra 15 til 20 kilo.

Prisen på innsjekket bagasje reduseres fra 385 kroner til 275 kroner for 20 kilo.

Alle passasjerer med to håndbagasjer, som ikke har kjøpt prioritetspass, må levere fra seg trillekofferten eller den største bagen ved innsjekking. Bagasjen sjekkes inn kostnadsfritt.

Prioritetspasset, som gir mulighet til å ta med to bagasjer inn i kabinen, kommer til å koste rundt 60 kroner under bestilling eller rundt 70 kroner hvis en bestiller inntil en time før avreise.

Ved høytider som jul og påske, og i diverse høysesonger innføres det et ekstra gebyr på ca. 120 kroner for innsjekket bagasje.

Ekstrautstyr til baby og medisinutstyr kan fortsatt tas med inn i kabinen.