Førstkommende lørdag er den dagen i året det meldes inn flest forsikringsmeldinger i forbindelse med reise. Ifølge Frende Forsikring meldes det inn flest reiseskader 15. juli.

– Det er ikke godt å si hvorfor dagen i dag skiller seg sånn ut, men 15. juli har vist seg å være den store reiseskadedatoen de siste årene. De viktigste faktorene er nok fellesferien og at veldig mange er på reise samtidig, sier Heidi Tofterå Slettemoen, kommunikasjonssjef i Frende Forsikring i en pressemelding.

Det ble i fjor betalt ut erstatninger i forbindelse med reiser på over 2 millioner kroner fordelt på over 300.000 skademeldinger, det er rekord, ifølge Finans Norge.

– Vi investerer enorme summer i turene våre. Sørg for at du har en reiseforsikring som dekker alle utgifter til lege og sykehus. Et opphold på sykehus i utlandet kan bli ekstremt dyrt uten forsikring. Det samme kan transporten hjem, sier Slettemoen i Frende.

Julaften er den dagen det meldes inn færrest skader i forbindelse med reise.

REISESTATISTIKK

  • Nesten 45 % av reiseskadene for dem under 30 år er knyttet til tingene de har med seg på tur.
  • Omtrent 35 % av reiseskadene for dem over 65 år er knyttet til avbestilling.
  • Mer enn 25 % av reiseskadene for dem under 65 år er knyttet til sykdom på reise.
  • Det er fire ganger mer sannsynlig at en ungdom melder om tapt reisegods enn at en eldre person gjør det.
  • I fjor var halvparten av alle utbetalinger på reise knyttet til sykdom på tur. Men bare 25 % av alle skadene som ble meldt inn handlet om reisesykdom.
  • I løpet av året vil 1 av 6 reisende få b