Eier, Molly Kristin Pedersen, ble bekymret og sjekket straks Redd Dyra sine Facebooksider i håp om at noen hadde funnet han. Der var det lagt ut et bilde av en katt som lignet, og Pedersen tok da kontakt med Redd Dyra for å fortelle dem at det var hennes katt.

- Jeg fikk beskjed om at jeg kunne komme å hente katten lørdagen etter, og at det ville være fint om jeg kunne betale 1000 kroner som skulle dekke utgiftene Redd Dyra hadde brukt på å chippe katten, samt gi den vaksine og markkur.

Katten ble funnet i Stranda i Porsgrunn, der faren til Pedersen bor. Det gjorde for så vidt også Gismo, grunnet at Pedersen bor i en liten leilighet som ikke egner seg for utekatter.

Lørdag 20. juni dro hun opp til Redd Drya på Geiteryggen for å hente katten, men i det hun skulle til å signere papirene, ringte en annen familie som også påstod at katten var deres.

- Jeg fikk ikke ta med katten hjem likevel. Den andre familien skulle også få komme opp for å bekrefte eller avkrefte at katten var deres. Vi ble enige om at jeg skulle komme mandagen etter.

KATTEN VAR GITT BORT

Mandagen kom, Pedersen dro igjen opp til Redd Dyra, og fikk igjen beskjed om at katten ennå ikke kunne utleveres.

- Den andre familien hadde ikke dukket opp. Jeg tro på ferie dagen etter, noe jeg også fortalte Redd Dyra at jeg skulle. En uke senere var jeg hjemme fra ferien igjen, og tok nok en tur opp til Redd Dyra. Denne gang for å få beskjed om at katten var gitt bort til en annen familie.

Unnskyldningen var at de plutselig hadde oppdaget en chip på katten.

Pedersen forteller til TA at dette ikke henger på greip, ettersom hun overhørte telefonsamtalen til familien som fortalte til Redd Dyra i første samtale at katten de savnet, ikke hadde noe chip i seg.

- Det er mange ting som skurrer nå. Jeg har søsteren til katten som jeg savner, og har sagt til Redd Dyra at jeg ønsker å ta en DNA test av katten sånn at jeg kan være helt sikker.

Det har Redd Dyra nektet henne å gjøre.

- Jeg skal legge meg langflat hvis jeg tar feil, men jeg mener man kan kjenne igjen sin egen katt.

FANT EIER PÅ CHIPPEN

Redd Dyra forholder seg til taushetsplikt og kan ikke gi ut informasjon om eier eller legejournal.

De forteller til TA at chippen ble oppdaget da katten ble syk. Da ble det tatt røntgen av katten, noe som viste at den gamle chippen hadde forflyttet seg nedover ryggen.

- Det hender i noen tilfeller at chippen forflytter seg, og legen fant ikke denne da katten kom til oss og ble scannet. Denne katten hadde vært savnet lenge og var i dårlig forfatning. Eieren som chippen var registrert på, hadde savnet katten i ett år, forteller en talsperson hos Redd Dyra til TA.

Er det ikke litt rart at en katt som ligner så mye, kan bli funnet på samme sted som Pedersen meldte sin katt savnet?

- Nei, mange katter er veldig like. Og det skjer ofte at det er flere som henvender seg til oss etter at vi har lagt ut bilde på Facebook og forteller oss at det er deres katt. Det resulterer i at vi ofte på sitter med bilder og lete etter detaljer som kan skille dem fra hverandre, avslutter talspersonen.