Det var i mandagens utgave av Hallo TA at en leser forteller hva han opplevde da han kjørte gjennom Skien sentrum tidlig fredag morgen. Ved Landmannstorget ble han oppmerksom på at en bilfører dumpet en katt ut av bilvinduet. Den lille pusen løp fra stedet, og leseren klarte ikke å få fatt i den.

Han klarte heller ikke å få fatt i nummerskiltet på bilen som katten ble dumpet fra, da han var mer opptatt med å få sjekket kattens ve og vel.

Etter tips om observasjoner av katten reiste Redd Dyra ut for å lete etter den, og de er ganske sikre på at det er pusen som ble dumpet i sentrum som de fant på lørdag.

Da hadde den stakkars katten vært over et helt døgn alene midt i Skien sentrum.

- Den er bare 9 uker gammel og veldig traumatisert. Katten er livredd, og det tok noen timer før vi klarte å fange den, forteller Karin Nilsen i Redd Dyra til TA.

- Veldig veldig trist

Hun synes det er forferdelig at noen kan finne på å dumpe en katt på denne måten.

- Det er veldig veldig trist, og dessverre er det ikke første gang at vi hører historier om katter som blir kastet ut fra bilen, sier hun.

Den lille pusen er nå plassert i fosterhjem, og Redd Dyra håper at den skal klare å riste av seg den traumatiserende opplevelsen å få et permanent hjem etterhvert.

- Vi håper på det, og prøver å hjelpe den så godt vi bare kan. Det er viktig å fortelle at slike ting skjer, slik at vi kan få fokus på det å forhindre at det skjer igjen. Dette var rett og slett et tilfelle av dyremishandling, avslutter Nilsen.

Som påpeker at dette også viser at det er nødvendig å få på plass dyrepoliti flere steder i landet.