Porsgrunnsbedrift med i gründersatsning på TV

GODT TAK: Det er helt enormt at de ønsker å trekke fram lille Porsgrunn, i motsetning til de andre som er med. Noen av dem er millionaktører, mens vi fortsatt er helt i startgropa, forteller daglig leder Karina Løbø Fimland i Nerotec AS som viser fram hvordan «Supergrip» fungerer.

GODT TAK: Det er helt enormt at de ønsker å trekke fram lille Porsgrunn, i motsetning til de andre som er med. Noen av dem er millionaktører, mens vi fortsatt er helt i startgropa, forteller daglig leder Karina Løbø Fimland i Nerotec AS som viser fram hvordan «Supergrip» fungerer. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

PORSGRUNN: NRK satser på en ny versjon av forbrukerprogrammet FBI.

DEL

Med programleder Christian Strand i spissen skal forbrukerprogrammet FBI på NRK få en ny vri fra nyåret. I de tre første programmene med «FBI spesial» skal det ene og alene dreie seg om gründer-Norge.

- Dette er startskuddet for en annerledes måte å presentere forbrukerstoff på. Vi ønsker å satse på magasinprogrammer med temaer som også kan passe inn i NRK-playeren vår. Dermed er det større mulighet for å treffe de yngre seerne hjemme, samtidig som stoffet er aktuelt over en lenger periode, sier produsent Kent-Amar Eriksen i NRK til Kampanje.

- Helt enormt

Blant gründerne som vil bli med i spesialsendingene, som går på luften januar 2016, er den tidligere studentbedriften fra Høgskolen i Telemark, Contra SB. De har fått nytt navn, og skal følges tett sammen med et par andre gründere.

- Det er helt fantastisk at de ville ha lille oss med. Det er helt enormt at de ønsker å trekke fram lille Porsgrunn, i motsetning til de andre som er med. Noen av dem er millionaktører, mens vi fortsatt er helt i startgropa, forteller daglig leder Karina Løbø Fimland i Nerotec AS.

NRK tok kontakt med Løbø Fimland i august i år, og var allerede på plass i Porsgrunn for å følge henne og partneren Ole Stian Midtgarden i to dager i september.

- De var her og filmet det vi vanligvis gjør. De var også med på jakt, hvor vi fikk testet «Supergrip» etter å ha felt en elg på rundt 150 kilo, legger hun til.

Flere grep i ilden

Mandag denne uken fikk gründerne godkjent søknaden sin fra Innovasjon Norge, og har som mål å være ute på markedet allerede om et par måneder.

- Vi svever litt på en rosa sky. Målet er å være årets julegave, men alternativt er «Supergrip» på markedet i januar 2016, forteller hun.

Håndtaket skal gjøre det lettere å trekke tunge gjenstander ved hjelp av tau og muskelkraft. I hovedsak er det jegere som er målgruppen i førsteomgang, men det er allerede lagt en plan for hvordan man skal utvide målgruppen.

- Først kommer vi på markedet med dette, så vil vi jobbe videre med en ny markedsundersøkelse for å se om det er bruk for dette innen båtmarkedet og sjøindustrien, forteller Løbø Fimland.

Positive tilbakemeldinger

Duoen bak Nerotec AS har fått positive tilbakemeldinger fra flere hold, blant annet jaktmagasinet, Jeger. I tillegg gjorde de det godt som studentbedrift i EM i Amsterdam for ett år siden. Der tok de tredjeplassen for bestestudentbedrift, blant 20 bedrifter fra 14 land i Europa.

Programlederen kommer også med positive lovord om deltakerne i serien, hvor han også skal få prøvd seg som gründer.

- Veldig spennende ny serie vi i FBI kommer med i januar. Vi gleder oss til å vise dere unge gründere med et enormt pågangsmot, skriver Christian Strand om serien på sin egen Instagram-konto.

Artikkeltags