Utvider skianlegg på Rauland for åtte millioner

Artikkelen er over 4 år gammel

VINJE: Rauland skisenter er det største skianlegget i Telemark. Nå skal det bli enda større.

DEL

Senteret får nå til sammen to stolheiser, åtte skitrekk, ett skibånd og 28 nedfarter.

- Vi investerer nesten åtte millioner kroner foran denne sesongen, bekrefter daglig leder Stein Birger Johnsen i Rauland skisenter.

Nesten tre millioner av disse spyttes inn i et nytt skitrekk i Holtardalen. Resten brukes på to nye nedfarter og tre nye kulverter i det samme anlegget slik at skiløperne kan renne over der bilene kjører.

Johnsen forteller at selve trekket blir på 500 meter, mens de nye nedfartene blir på henholdsvis 400 og 500 meter.

HYTTEUTBYGGING

Trekket ligger sentralt til i forhold til den store hytteutbyggingen i Holtardalen og har naturlig nok fått navnet Hytteheisen. De nye nedfartene har fått navnene Akebakken og Kirkebakken. Den sistnevnte går fra nordsiden over til Holtarbakken rett ved den planlagte fjellkirken.

- Dette gir oss to komplette dalstasjoner slik at folk kan velge fritt hvor de skal starte turen, sier Johnsen.

MER BARNEVENNLIG

Det har tidligere vært en utfordring for barn under ti år og kjøre i dette anlegget. De får ikke lov å ta stolheisen alene, men kan nå bruke det nye skitrekket. Anlegget er fortsatt under byggning og skal stå klart like før jul.

- Nå venter vi bare på kulde. Vi i skibransjen er «gærne» på denne tiden av året, ler Johnsen. Om noen dager regner han med at det blir kaldt nok til å starte snøproduksjonen slik at det ligger en base med kunstsnø når værgudene trår til med skikkelig vintervær.

Artikkeltags