Rauland ser mot Kina

VINTEREN ER HER: På Vierli og Rauland er de klare for en herlig vintersesong.

VINTEREN ER HER: På Vierli og Rauland er de klare for en herlig vintersesong.

Artikkelen er over 2 år gammel

VINJE: Rauland er på offensiven og Håvard Kleven hos Rauland skisenter er ikke forundret om kineserne inntar høyfjellet om noen år.

DEL

Håvard Kleven selger inn høyfjellsoplevelser til nordmenn, dansker,  hollendere og belgiere – men har en drøm også om å nå ut til det asiatiske markedet.

Vinteren har kommet

– Vi ser tydelig endringer i reisetrendene og Telemark er veldig eksotisk for utlendinger. Likevel er det jo oss nordmenn det er flest av her. Iallfall foreløpig, sier salgssjef Håvard Kleven hos Rauland skisenter, og tilføyer at han ikke ser bort ifra at det vil strømme til med kinesere i tiden framover.

– Det sies at det er 300 millioner kinesere som har fått beskjed om å bedre skiferdigheter sine innen de får vinter-OL i 2022. Så jeg blir ikke overrasket om noen av dem velger å lære seg det på Rauland, smiler Kleven.

Flere mil klare løyper

I år er løypenettet forbedret og det er lagt ned noen ekstra millioner på snøfronten, forteller han.

– Vi har investert i både snø og løypenett, og er godt forberedt. Kommende helg regner vi med å ha klart seks – sju mil med langrennsløyper. Det er utrolig bra å kunne ha så mange mil klare så tidlig på sesongen. I tillegg har vi fire åpne heiser, det vil si Tiur / Rauland Skisenter og Vierli.

Store investeringer

De har også forbedret snøproduksjonen foran årets sesong.

– Vi har investert nærmere én million før årets sesong. Dette har gått til investeringer når det gjelder snøproduksjon, altså nye kanoner. Vi har også gjort en stor jobb når det gjelder grøfting, rørlegging og utviding av løyper, forklarer Kleven, og forteller at det er gjort store forbedringer blant annet på toppen av Holtardalen.

Fra golf til fjells

Kleven gikk fra å selge opplevelser for Kragerø Resort til å selge høyfjellsopplevelser på Rauland.

– Stor overgang?

– Jobben består jo i det samme, og jeg reiser mye. Jeg bor i Kragerø, har kontor i Skien og jobber på Rauland. Folk snakker om at det er lang kjørevei, men det er to og en halv time fra Kragerø til Rauland, og det er ikke noe problem. Sesongen er også lenger. Snøkjøret begynner allerede i oktober og strekker seg gjerne til ut i april. Høysesongen er intens, men gøy. I fjor hadde vi om lag 55 000 gjestedøgn og over én million heisturer. Sånt er moro!

- Nå satser vi på å slå 2017-tallene og per i dag ligger vi foran. Vi håper på en god sesong og jeg håpet at vi kan fortsette å slå rekorder også i vinter, avslutter Kleven.

Artikkeltags