I dag ble det kjent at Racom har signert en avtale med Oslo lufthavn Gardermoen til en verdi av 16,5 millioner kroner.

– Det er det samme som vi omsatte i fjoråret, sier daglig leder Arne Grave.

Blir store

Firmaet som har holdt det gående siden 1988 og stort sett prøvd å være under radaren for mediene, arrangerte i går sin første pressekonferanse. Nå er de i ferd med å vokse seg store på overvåkning.

– Vi regner med å doble omsetningen i år, og neste mål er å øke til 40–50 millioner, påpeker Grave.

Stort øyeblikk

Dette er et stort øyeblikk for det som har vært et lite og stabilt firma, og det er et stort øyeblikk for gründer Steinar Christiansen.

– Det var stort for oss når vi fikk bekreftet den nye kontrakten, forteller han. Etter å ha ledet i årevis alene som gründer, har han nå fått mer hjelp i den daglige styringen. Arne Grave ble ansatt som daglig leder i 2012. Men ikke minst har sikkerhetsfirmaet fått inn et team med av erfarne investorer som nye hovedaksjonærer. Gründeren og de ansatte vil ha en tredjedel eierskap i Racom.

– Det gir en godfølelse for meg. Vi er mye mer ett team nå. Det gir helt andre muligheter. Det er ikke godt å drive alene i årevis. Nå har vi trygge og erfarne folk rundt oss, det er godt å vite.

Avtalen

Racom skal levere avansert sikkerhet innen videoovervåkning til terminal 2 på Gardermoen. Firmaet som holder til på Trommedalsjordet på Rødmyr i Skien er et av Nord-Europas ledende selskaper innen såkalt «operativ intelligens». Det er en utvidelse av rammeavtalen med Avinor om utvidelse av videoovervåkningsystemet.

– Det er klart av vi ville ikke fått denne avtale om vi ikke var tungt inne på Gardermoen fra før av. Leverer du utstyr og bare springer ut igjen, har du feilet, konstaterer daglig leder Arne Grave.

Bøheringen har i mange år jobbet innen sikkerhet, og kommer fra en jobb i G4S, verdens største sikkerhetsselskap.

– Det er sikkerhetsdelen som jeg tar med meg inn i Racom, sier han. Racom har jobbet med Avinor på Gardermoen på terminal 1 siden 2008.

– Den nye kontrakten med befester vår solide posisjon ved lufthavnen, og vi er stolte av å få fornyet tillit.

Rykket inn

Racom var på stedet samme kveld som bombene smalt i regjeringskvartalet.

– Det var en tøff og merkelig jobb, og flere av vår ansatte ble sterkt preget av det i lang tid, forteller Steinar Christiansen.

Han røper også at Racom var sterkt involvert i sikkerheten på arenaene under OL på Lillehammer. Jobben for selskapet er å gjenskape virkeligheten av det som har skjedd.

– Men nå har det endret seg til å bli en mer proaktiv rolle, vi skal forebygge og hindre tragedier.