R8 og Powerhouse får millionstøtte

STØTTE: Enova gir 12 millioner kroner til Powerhouse Telemark.

STØTTE: Enova gir 12 millioner kroner til Powerhouse Telemark.

Artikkelen er over 2 år gammel

PORSGRUNN: R8s planlagte signalbygg får 12 millioner kroner i støtte fra Enova, skriver selskapet i en pressemelding.

DEL

– Det er summen av de mange innovative løsningene som må til for å oppnå de høye energiambisjonene som er grunnen til vårt bidrag. Vi tror løsningene og bygget kan være til stor inspirasjon for andre kontorbygg, sier markedssjef Anders Solem i Enova i pressemeldingen.

Det planlagte bygget er tenkt å generere mer energi enn det bruker og ifølge pressemeldingen reduskjonen i netto energibehov sammenliknet med vanlige nybygg redusert med 66 prosent.

– Dette var tidenes førjulsgave», stråler utviklingsdirektør Tommy Thovsland i R8.

Bygget er tegnet av det internasjonalt anerkjente arkitektkontoret Snøhetta, blir på 8313 kvadratmeter fordelt på 11 etasjer. Ifølge R8 er bygget nesten 80 prosent utleid allerede og skal etter planen stå ferdig ved Kulltangbrua i Porsgrunn andre halvår 2019.

Powerhouse Telemark vil produsere ca 239 000 kWh per år fra eget solcelleanlegg, og vil med dette bli et lite kraftverk som leverer overskuddsstrøm tilbake til nettet. Det jobbes i tillegg med å se på løsninger for å levere fornybar elektrisitet fra solcelleanlegget direkte til nabobygninger, opplyses det.

Artikkeltags