Allerede før den formelle åpningen av kontorhotellet inviterte damene bak Hotellet i Skien til popupbutikk torsdag ettermiddag. Gjenbruk var temaet, og mange hadde ryddet fram flotte klær fra skuffer og skap, som ble solgt i butikken.

Populært

– Konseptet er å selge litt ordentlige klær og sko, og her kan man virkelig gjøre kupp på designerklær. Popupbutikker har blitt veldig populært andre steder, og nå håper vi at folk her i området også er klare for det, sier Cecilie Kollstrøm, som er en av initiativtakerne bak Hotellet.

Og etter oppmøtet å dømme kan det se ut til at interessen er til stede hos befolkningen i Grenland. 25 minutter etter at butikken åpnet var lokalet fullt av damer på jakt etter bruktskatter.

– Vi har planlagt arrangementet i rundt tre uker, og det er nesten 500 som har vist interesse på Facebook, sier Kollstrøm.

Miljøfordel

Blant damene som solgte klær var Kristin Rian.

– Det var noen venninner som lurte på om jeg ville være med, og jeg har mye liggende i skapet. Det er fint å kunne selge brukt, sier hun.

Særlig teker hun på miljøfordelen ved å kjøpe og selge brukte klær.

– Det er veldig fint at vi kan bytte på klær istedenfor å kjøpe alt nytt. I tillegg er det veldig mange fine klær her som det er hyggelig at flere kan få glede av, sier hun.

Kombinasjon

Deler av inntektene skal gå til TV-aksjonen, noe også selgerne setter pris på.

– Det som gjør dette verdt å være med på er kombinasjonen av det å få rydda og å gi til UNICEF gjennom TV-aksjonen, sier Solveig Thorarinsdottir.

Noe fast

Cecilie Kollstrøm håper det vil bli flere popupbutikker på Hotellet i tida framover.

– Popupbutikker kommer til å bli en del av konseptet på Hotellet. Bakeriet Ikke bare brød skal ha fast butikk hos oss en dag i uka. Nå håper vi at også vintagebutikk skal bli noe fast, noe vi kan gjøre flere ganger i året, avslutter hun.