Åpner hotellet og frister med vintage-skatter

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: - Vi tenkte det kunne være på tide å detoxe klesskapet vårt litt, sier Siri Marte Norder Apneseth, som nå åpner dørene til Hotellets første happening i Nyblins gamle lokaler i Rådhusgata.

DEL

Siri Marte Norder Apneseth forteller at Hotellet skal være et kreativt sted med mange bruksmuligheter.

Nylig satt hun og diskuterte mulighetene sammen med noen venninner, og kom fram til at det kunne være gøy å få til noe gjenbruk / vintage-salg i Skien.

– Jeg har noen venninner sånn 40 pluss, som tenkte at vi ville være litt smarte, og kom raskt på tanken om at klesskapene våre kunne trenge en detox. Dermed kunne Hotellet være en gylden anledning for arrangementet, forteller Siri Marte, og forteller om bakgårdssalg og bytte-fester som er mer vanlig i hovedstaden.

– Gjenbruk er i tiden og vi hadde lyst til å gjøre noe som vi tror mange er interessert i. Og det så vi jo umiddelbart. Bare to dager etter at vi la ut arrangementet, hadde vi fått masse respons. Og så er det jo noe med det, at mange av oss har mye hengende i skapet som aldri blir brukt. I tillegg har det et miljøaspekt, så dette mener vi er bra på mange måter.

Men om noen tenker i banene loppis, er det ikke helt det.

– Vi ønsker å holde et visst nivå på de tingene vi formidler. Det skal være ordentlige ting, så det kan absolutt bli muligheter for å gjøre et vintage-kupp, sier Siri Marte.

Facebook-eventet har de kalt «Popup Second Hand i Resepsjonen» og avholdes 5. oktober.

Det er seks jenter som legger ut litt hver dag fram mot happeningen, og Siri Marte Norder Apneseth har med seg blant andre Trine Lise Ravndal Anja Thorkildsen og Kristin Rian.

– Vi tenker også at noe av overskuddet skal gis til veldedighet, men ennå hva det blir kommer vi tilbake til, avslutter hun.

Artikkeltags