PST undersøker om Vasquez kan knyttes til grotesk terrorvideo

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

OSLO: PST undersøker muligheten for at skiensmannen Bastian Vasquez (25) kan ha tilknytning til en hittil ukjent propagandavideo som blant annet viser henrettelser av irakiske soldater.

DEL

TA har tidligere, som første medie, omtalt propagandavideoen publisert av islamistgruppen Den islamske stat (IS) med norsk-chilenske Bastian Vasquez i hovedrollen.

LES OGSÅ: Her sprenger han politistasjonen

Nå vil PST undersøke om han kan knyttes til enda en propagandavideo, melder TV 2.

Videoen PST nå undersøker er på arabisk, og viser blant annet brutale henrettelser av irakiske soldater. Den skal ha blitt publisert samme dag som videoen TA tidligere har omtalt.

- PST er kjent med den videoen. Vi vil granske innholdet og se disse i sammenheng, og avgjøre om mistankegrunnlaget mot Vasquez kan utvides, sier politiinspektør Endre Hagen til TV 2.

SAMME SKILT OG FANGER

I den nye videoen vises det samme skiltet som Vasquez tråkket på i den første videoen. Skiensmannen viste i den første videoen også frem irakiske krigsfanger.

LES OGSÅ: Hva skjedde med fangene?

PST undersøker nå muligheten for om det er de samme fangene som man i denne videoen kan se bli transportert vekk på en pick-up.

Heller ikke i denne videoen fremkommer det hva som skjer med de irakiske krigsfangene.

OPPVOKST I SKIEN

Bastian Vasquez, også kjent som Abu Safiyyah, er en av nordmennene som trolig har deltatt lengst i borgerkrigen i Syria. Den siste tiden har han vært i Irak.

25-åringen er fra før av tiltalt for trusler mot det norske kongehuset og tidligere statsminister Jens Stoltenberg. Han er etterlyst internasjonalt i forbindelse med denne saken.

Han er født i Norge og oppvokst i Skien.

LES OGSÅ: Etterforskes av PST

LES OGSÅ: Familien til ekstremist tar avstand fra sønnens handlinger

Artikkeltags