PP blir handelshus med få ansatte


STORE FORANDRINGER: Administrerende direktør Bjørn Moi ved porselensfabrikken foretar nye grep og blir leder for et handelshus med svært få ansatte.

STORE FORANDRINGER: Administrerende direktør Bjørn Moi ved porselensfabrikken foretar nye grep og blir leder for et handelshus med svært få ansatte. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Porsgrunds Porselænsfabrik løfter ut butikksalget og håndverksproduksjonen og blir et rent handelshus med sannsynligvis tre til fem ansatte.

DEL

Det tradisjonsrike selskapet har vært gjennom mange turbulente år, og denne uken ble skruen strammet ytterligere til i et forsøk på å gjøre driften mer kostnadseffektiv. De ansatte ble orientert midt i uken, og etter at TA kom på sporet av nyheten tok vi kontakt med ledelsen.

Administrerende direktør, Bjørn Moi, ved PP bekrefter overfor TA at de ansatte er blitt informert om de nye grepene som skal tas. Omkring 20 ansatte i butikken og håndverksproduksjonen flyttes over til søsterselskapet Christiania Glassmagasin, mens tre-fire selgere får Hadeland Glassverk som ny arbeidsgiver. Som følge av en reorganisering i logistikken, vil sannsynligvis fem til seks ansatte måtte gå, ifølge Moi. Dermed vil det kun være tre til fem ansatte tilbake i Porsgrunds Porselænsfabrik, som nå blir et rent handelshus.

- Jeg er glad for at vi overlever. Faktisk er det ingen annen måte å navigere på, sier Moi.

Han jobbet to år som markedsdirektør ved porselensfabrikken før han i mars 2008 ble direktør for Porsgrunds Porselænsfabrik som da hadde godt over 100 ansatte.

OMORGANISERER

For å redde stumpene tok eieren Atle Brynestad våren 2009 og løftet ut Porsgrunds Porselænsfabrik, Hadeland Glassverk og Seadream Yachtclub og la disse under 3 Norske AS. Også Christiania Glassmagasin med sine omkring 75 butikker i Norge kom under det nye holdingselskapet. Det tidligere eierselskapet CG Holding kom under gjeldsforhandlinger.

- Det kunne gått riktig galt for alle selskapene om vi ikke hadde fått dem under 3 Norske AS, sier Moi.

Han ser på denne selskapskonstruksjonen som god, fordi søsterselskapene kommer tett på hverandre.

- Vi ønsker å ta store markedsandeler i privatmarkedet og bedriftsgavemarkedet. For Porsgrunds Porselænsfabrik er butikkene i Christiania Glassmagasin en meget stor og viktig kunde som vi nå kommer tettere inn på, mener Moi.

HÅNDVERK

PP-direktøren understreker at det skal satset sterkt på håndverksproduksjon i Porsgrunn, selv om medarbeidere her vil bli lønnet av Christiania Glassmagasin. Det legges opp til en produksjon på 150 000 enheter som er høyere enn i dag, men langt lavere enn da produksjonen gikk for fullt.

Bjørn Moi sier innkjøpsfunksjonen fortsatt vil bli værende i Porsgrunn, selv om det blir forandringer. Frem til i dag har porselensfabrikken vært importør og grossist og fra eget lager sendt produktene videre til kundene, herunder Christiania Glassmagasin. Fra nå av skal kundene gjøre sine innkjøp via porselensfabrikken, men varene vil gå direkte fra produsent til det enkelte butikkutsalg. Dermed forsvinner lagerfunksjonen i Porsgrunn.

- Selgerne i Porsgrunn og ved Hadeland Glassverk vil fremover arbeide sammen under styring fra Hadeland, forteller Moi.

MARKED

Bjørn Moi legger ikke skjul på at dette er store, men også viktige endringer for å opprettholde virksomheten i Porsgrunn. Han understreker at det skal satses markert på butikkutsalget i Porsgrunn.

Selv går han fra å være toppsjef for en stor industribedrift til å bli direktør i et handelshus med tre-fire ansatte. Tilbake ligger funksjoner som innkjøp, planlegging, administrasjon, kvalitetskontroll og generelt markedsarbeid.

- Vi handler stadig mindre fra Fjerne Østen og mer fra Europa. Jeg forstår de sterke lokale følelsene knyttet til porselensfabrikken, men for oss blir det viktig å opprettholde den gode merkevaren, sier Moi.

Artikkeltags