Positiv utvikling i ledigheten

Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

TELEMARK: Selv om antallet arbeidsledige har økt sammenlignet med i fjor, har antall unge arbeidsledige gått ned.

DEL

Det melder Nav Telemark.

101 personer under 20 år og 453 personer 20-24 år var registrert som arbeidsledige i Telemark i desember, og dette utgjør henholdsvis 2,1 prosent og 5,8 prosent av arbeidsstyrken.

- GLEDELIG

På landsbasis er ledigheten i disse aldersgruppene 1,5 prosent og 3,8 prosent. Ungdom utgjør 19 prosent av de ledige i Telemark, mot 17 prosent av de ledige på landsbasis. I forhold til samme måned i fjor har ledigheten gått mest ned blant unge.

– Selv om arbeidsledigheten holder seg nokså stabil, ser vi en tydelig positiv utvikling for noen grupper. Spesielt gledelig er det at ungdomsledigheten går ned. NAV i Telemark har fokus på tidlig innsats overfor unge, og vi setter strenge krav til aktivitet. Dette gir resultater over tid, sier direktør i NAV Telemark Terje Tønnessen i en pressemelding.

STOR ØKNING

153 personer med bakgrunn fra barne- og ungdomsarbeid var ledige ved utgangen av desember, en økning på 43 prosent fra i fjor. Ledigheten har også økt for ledere, innen servicearbeid og innen undervisning. På den andre enden av skalaen finner vi akademiske yrker, meglere/konsulenter og butikkarbeid, hvor ledigheten har gått ned siden i fjor.

Artikkeltags