Nå blir denne veien stengt for trafikk i en måned

PORSGRUNN: Fylkesveg 356 i Porsgrunn blir stengt i nordgående retning mandag morgen i forbindelse med arbeid i PP-krysset.

DEL

Veien blir stengt i retning Skien fra PP-senteret til rundkjøringen på Vabakken fra mandag 2. mars til mandag 30. mars.

- Årsaken til at vi må stenge, er at hele det nordgående kjørefeltet skal graves opp, opplyser byggeleder Edvard Straumsnes i en pressemelding fra Statens vegvesen.

Bypakke-prosjektet er en del av Grønn lenke og skal stå ferdig før skolestart i år. Arbeidet som nå utføres, ledes av sektor for Samferdsel, miljø og mobilitet i Vestfold og Telemark fylkeskommune. Asfalten skal fjernes og nytt veifundament skal bygges opp. Deretter blir det lagt ny asfalt.

– Trafikken vil gå på denne asfalten fram til juni, da legger vi på det siste slitelaget med asfalt på toppen.

Alternative ruter

Straumsnes beklager de ulempene dette medfører for trafikantene. Omkjøring skiltes fra Gunnar Solvesens vei, rundt Vestre Porsgrunn kirke og ut ved Porsstadion. Moldhaugvegen vil bli stengt for helt mot Linaaesgate. Trafikk som skal mot Porsgrunn sentrum kan kjøre som normalt.

Trafikanter som kan, oppfordres til å kjøre alternative ruter.

Etter påske blir det nødvendig å regulere trafikken over Porsgrunnsbrua. Begge kjøreretninger vil da kunne kjøre, men på grunn av arbeidene blir det nødvendig å snevre inn til et kjørefelt som lysreguleres.

Illustrasjon av nytt kjøremønster

Illustrasjon av nytt kjøremønster

Artikkeltags