Slik vil han gjøre Park «classy» igjen

Lars Forsdal Halvorsen er ny barsjef på Park, og kjører stil på servering og i antrekket.

Lars Forsdal Halvorsen er ny barsjef på Park, og kjører stil på servering og i antrekket.

Artikkelen er over 2 år gammel

PORSGRUNN: Han økte aldersgrensa, innførte kleskode, kastet ut sourmix-en, og trakk 650 gjester på én kveld. Lars F. Halvorsen (23) er barsjefen som vil ta Park tilbake til gamle høyder.

DEL

– Jeg har planlagt konseptet i over to år, men at det skulle bli her på Park, hadde jeg aldri tenkt, sier Lars Forsdal Halvorsen (23) fra Brevik.

Øyagutten forteller om sjokkstemning i køen som buktet seg opp trappene og inn i «nye» Park.

– Det var sjokkstemning for alle som gikk inn. Folk kjente seg ikke igjen.

650 gjester strømmet inn dørene, som ble stengt klokka 24.

– Klarer vi å nå en eldre gruppe, som vet å oppføre seg på byen, har jeg lykkes.

Eierne av utestedet var med på notene med én gang, forteller Halvorsen.

– De skjønte visjonen og hva jeg ville.

Lager lounge

Parkrestauranten har lange røtter i Porsgrunn, og har siden 1939 huset selskapeligheter av forskjellig slag. Fortsatt eies Park AS av Odd-Egil Magnussen og Lars Evensen, men Halvorsen har tatt over som daglig leder. I første etasje drives puben Daimlers, Park bistro og Park-kjøkkenet, mens Sort og blå-scene holder til i kjelleren. I toppetasjen satser Halvorsen på et mer urbant konsept enn tidligere.

– Konseptet er at det skal være rolig, med loungemusikk og mulighet til å prate. Det funka jo fint på lørdag, jeg kjøpte inn planter og de står fremdeles oppreist der inne, smiler barsjefen. Ikke alle har satt pris på forandringen.

– De som kom til «gamle Park» dro eller reiste inn på dansegulvet. Forandringen er så stor at den merkes, og det skal den.

Speedbar

Sist utestedet fornyet seg var det i den andre delen av lokalet, der dansegulvet og baren fikk et løft for tre år siden. I løpet av 14 dager er pianobaren forvandlet til en lounge, garderoben og gangene har fått nye farger og møbler. 18-årsgrensa ble kuttet ut den dagen Halvorsen fikk jobben. Siden har det gått slag i slag.

– Jeg malte det siste strøket 20 minutter før dørene åpnet på lørdag.

I den andre enden av utestedet er det fremdeles dansegulv og en såkalt speedbar. Der skal serveringen gå kjapt, mens i Halvorsens lounge skal det kjennes på smaken at blandingen i glasset er håndverk.

– Å lage en god drink tar tid, sier 23-åringen som begynte bartenderkarrieren på Tag i Trondheim.

– Det var aldri noen drøm å bli bartender, men jeg ble helt frelst. Det er så gøy å lage noe man blir stolt av!

Kleskode

I den gamle pianobaren er de hvite takplatene malt svarte. Det er rikelig med sitteplasser. Sourmix er bytta ut med sukkerlake og ferskpresset sitron.

34 ansatte, deriblant 11 bartendere, har tatt imot endringene med åpne armer.

– Park har gått greit, men nå skal det gå enda bedre.

Halvorsen har også innført kleskode – i og utenfor baren.

– Her kommer du ikke inn i joggebukse. Park skal være et fint og classy sted, sier han.

Artikkeltags