Har herjet i et halvt år - nå har de slått til igjen

Tyvene knuser ruter, og tar med seg blant annet ratt og navigasjonsutstyr. På Østlandet har over 200 biler blitt rammet. Bildet er fra et tidligere innbrudd.

Tyvene knuser ruter, og tar med seg blant annet ratt og navigasjonsutstyr. På Østlandet har over 200 biler blitt rammet. Bildet er fra et tidligere innbrudd.

Artikkelen er over 3 år gammel

PORSGRUNN: Innbruddene og tyveriene fra BMW-er fortsetter. Over 200 biler er så langt rammet på Østlandet. I natt har tyvene vært på ferde igjen.

DEL

Tirsdag morgen fikk politiet melding om innbrudd og tyveri fra to BMW-er som sto parkert utenfor en adresse på Heistadtangen i Porsgrunn.

Det var klokken 07.58 at politiet fikk inn meldingen, tirsdag morgen.

Politiet vil ha tips

- Tyvene har stjålet ratt og navigasjonssutstyr fra bilene. Politiet har vært på stedet og foretatt undersøkelse av begge bilene, opplyser politiets operasjonsleder.

Innbruddene skal ha skjedd i løpet av natten, og politiet vil ha tips fra publikum i saken. Dersom noen sitter med informasjon bes de ringe inn til politiet på telefonnummer 02800.

Nattens innbrudd stiller seg i rekken av en mengde liknende tyverier.

Har herjet siden i sommer

Siden i sommer har en bande som spesialiserer seg på å robbe ekstrautstyr fra nyere BMWer herjet over hele Østlandet. Nattens innbrudd har store likheter med de tidligere innbruddene.

Les saken: BMW-banden herjer videre - over 200 biler rammet

Banden har dukket opp i blant annet Telemark, Buskerud, Oslo og Vestfold. Framgangsmetoden er den samme overalt hvor banden ferdes. Ruter blir knust før tyvene stikker av sted med ratt, navigasjonsutstyr, konsoller og annet dyrt ekstrautstyr. Enkelte ganger er også lyktene skrudd løs fra karosseriet.

Bare i Telemark har det blitt stjålet utstyr for flere hundre tusen kroner i høst. Banden har kun vært interessert i å gjøre innbrudd i nyere BMW-modeller.

Over 200 biler rammet

I starten av novemver ble det anslått at over 200 biler så langt var blitt rammet av tyveriene rundt om på østlandet.

Ifølge Finans Norge, hovedorganisasjon for finansnæringen i Norge, har forsikringsselskapene betalt ut 24 millioner kroner til nå (1.november), skriver adressa.no.

Artikkeltags