Dette kan bli Christians hverdag

Christian Tynning Bjørnø tar en pause fra valgkampen for å undervise i samfunnsfag på Tveten ungdomskole.

Christian Tynning Bjørnø tar en pause fra valgkampen for å undervise i samfunnsfag på Tveten ungdomskole. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

PORSGRUNN: Christian Tynning Bjørnø (Ap) kjenner på spenningen ved årets stortingsvalg. – Sånn det ser ut nå har jeg ikke jobb 12. september. Mandag var han vikarlærer i samfunnsfag.

DEL

– Hva synes du om fraværsgrensa? 

– Hva synes du om Siv Jensen?

– Er det vanskeligere for deg å være i Stortinget fordi du liker gutter?

Spørsmålene haglet da niende trinn ved Tveten ungdomsskole fikk ny vikarlærer i samfunnsfag.

– Ikke politisk foredrag

Christian Tynning Bjørnø er tidligere elev ved Tveten ungdomsskole, stedet der han først ble engasjert i elevråd, før veien siden gikk til AUF. Nå er han stortingsrepresentant, men Tynning Bjørnø er utdannet lærer med spesialisering i nettopp samfunnsfag. Mandag dro han 80 elever gjennom en innføring i norsk demokrati og stortingsvalg. Han var bedt inn som vikarlærer for å gi elevene en annerledes innføring om alt fra Stortinget til oppgavene politikerne utfører.

Til orientering: Tynning Bjørnø vil ha klare regler mot skulk, men synes fraværsgrensa er litt streng, han er uenig i Siv Jensens politikk, men synes ellers hun er en hyggelig dame, og han møter stor aksept for sitt valg av ektefelle.

– Christian var her sist for fire år siden, og holdt foredrag da også. Det begynner å bli tradisjon, sier rektor Kirsten Hansen.

– En innføring i demokratiet på en litt annen måte enn læreboka, men det er ikke et politisk foredrag, sier Tynning Bjørnø om undervisninga.

Usikker

Stortingsrepresentanten ble valgt inn med knappe 240 flere stemmer enn nestemann ved forrige valg, men denne gangen viser målingene at plassen er usikker.

– Sånn det ser ut nå har jeg ikke jobb 12. september. Åslaug Sem-Jacobsen i Senterpartiet tar den plassen om målingene er rett. Derfor jobber vi som gale nå for å få folk til å stemme, sier han.

Sist Tynning Bjørnø jobbet som lærer var ved voksenopplæringa i 2011. Siden har porsgrunnsmannen vært fylkesvaraordfører og stortingsrepresentant.

– Politikken er nesten som Idol eller Norske talenter. De som får flest stemmer vinner. Sånn er det bare.

11. september er dagen da de aller fleste oppsøker valgurnene. 12. september reiser Tynning Bjørnø på hytta.

– Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre om jeg ikke blir gjenvalgt. Da må jeg bruke noen dager på å tenke og gå noen runder med meg selv, sier han.

Artikkeltags