Ekteparet fra Porsgrunn er første norske par som har gjort dette

FOTO: PRIVAT

FOTO: PRIVAT

Artikkelen er over 2 år gammel

PORSGRUNN/HIMALAYA: 22. mai 2017 nådde ekteparet fra Porsgrunn målet på 8848 meter over havet, toppen av Mount Everest.

DEL

Og ikke nok med det. Tone Gravir og Leif Harald Bergseth er også det første norske ekteparet til å bestige toppen sammen.

Det skriver NRK.

TA har skrevet om porsgrunnsparet flere ganger. Det er nemlig ikke første gangen Tone og Leif begir seg ut på dette eventyret. I 2015 dro de for første gang opp verdens høyeste fjell, dessverre uten å nå toppen. Da de var på vei opp i april 2015, ble flere skred utløst og mange mistet livet etter det voldsomme jordskjelvet som rammet Nepal.

I fjor bestemte de to seg for å satse alt - én gang til.

– Det var faktisk et par stykker på jobben her i dag som spurte meg om hva i all verden vi driver med. Å være involvert i to ras (ekteparet var også til stede på Manaslu i 2012, red.anm.) er én ting, men å gå på en tredje gang? Men de har ikke vært der, aldri følt det samme som oss, og kan umulig uttale seg om det, sa Leif Harald Bergseth til TA for et år siden.

Denne gangen gikk det altså mye bedre. Mountain Professionals, som legger ut oppdateringer underveis, skriver på Facebook at turgåerne opplevde strålende vær og at alle nådde toppen (og kom tilbake til campen) i god behold.

Artikkeltags