Nå kan ulovlig snarvei bli fysisk stengt

RESPEKTERER IKKE FORBUD: Manglende respekt for gjennomkjøring forbudt-skiltene på strekningen i Amund Tvetens vei kan gi fysisk stenging av veien.

RESPEKTERER IKKE FORBUD: Manglende respekt for gjennomkjøring forbudt-skiltene på strekningen i Amund Tvetens vei kan gi fysisk stenging av veien.

Artikkelen er over 2 år gammel

Lars/nyhet)PORSGRUNN: Porsgrunn kommune vil nå vurdere fysisk stenging av en ulovlig snarvei.

DEL

– Det er gjennomkjøring forbud i denne veien. Men folk bryr seg ikke, og bruker dette som en snarvei. Og mange kjører altfor fort. Jeg frykter for sikkerheten til skolebarn langs denne strekningen, sier Tore Ekholt i Amund Tvetens vei.

For en stund siden sendte han en bekymringsmelding til Porsgrunn kommune om trafikkforholdene langs veien som går mellom gamle E18 og Grenland Folkehøgskole.

Her påpekte Ekholt blant annet at det er få bilister som respekterer gjennomkjøring forbudt-skiltene på strekningen.

Vurderer stenging

Nå sier trafikkansvarlig Tom Eikeng i Porsgrunn kommune at de vil se på forholdene.

– Porsgrunn kommune kan vurdere å stenge Amund Tvetens vei fysisk hvis mengden kjøretøyer og fartsnivået fortsetter å stige. Vil vil følge med på utviklingen ved å foreta trafikkmålinger. Eventuelle tiltak må vurderes når vi ser tendensene på trafikktallene, skriver Eikeng i svarbrevet til Ekholt.

Mangel på kontroll

Han påpeker samtidig at dette er en lang strekning med gjennomkjøring forbudt, men som politiet ikke har resurser til å kontrollere.

– Hvis vi hadde bedt om et vedtak på de samme gjennomkjøring forbudt-skiltene i dag, så ville vi ganske sikkert fått avslag hos politiet og Statens vegvesen som har vedtaksmyndighet på disse skiltene, opplyser Eikeng.

Lovlig for beboere

Ekholt er glad for at kommunen skal iverksette trafikkmålinger.

– Det er flott at de skal se på saken. Det er fullt mulig å stenge denne veien, men for oss som bor her er det en lovlig vei. Vi bruker den ikke som gjennomkjøringsvei, sier Ekholt.

Han oppfordrer bilister på det sterkeste om å bruke den lovlige veien – opp Prestealleen og gjennom rundkjøringen ved Tveten skole.

Artikkeltags