– Kan bli komplett virvar

Storgata i Porsgrunn. FOTO: Ellen Esborg

Storgata i Porsgrunn. FOTO: Ellen Esborg

Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: Ny gatebruksplan foreslår toveistrafikk i neste hele Storgata i Porsgrunn sentrum. Porsgrunn Min By mener politikerne bør vite bedre.

DEL

Vil ha toveiskjøring her: Det skriver PD.

– Trafikktrøbbel er riktig betegnelse. Vi er da i tilfelle tilbake til 70-tallet i sentrum, hvor vi ikke visste bedre, kommenterer Lars Iver Larsen i PMB, til avisen.

Han forteller videre at dersom de innfører toveiskjøring, får blir det komplette virvar i Storgata.

– Gatesystemet er ikke tilpassa det. Det er jo ikke mer enn fem år siden de ville ha gågate der. Nå skal de ha dobbeltkjøring, med syklister som må balansere innimellom bilene, sier Larsen.

Til tross for dette, er han enig i flere av argumentasjonene til den nye gatebruksplanen fra Byutvikling, blant annet å fjerne tungtrafikk fra sentrum.

– Men toveistrafikk, og at Storgata skal stenges fra Franklintorget og oppover, får vi håpe på at våre folkevalgte umiddelbart ser de store problemene med, for både gående, syklende og næringsdrivende. Jeg tror ikke syklister vil ha det sånn at de må konkurrere med biler om plass i den smale bygata, sier Larsen til PD.

Avisen skriver videre at Larsen reagerer på at når planen nå legges frem med store endringer, skal den ikke på høring som den var for ett år siden.

Artikkeltags